BREAKING NEWS! Guvernul de la Chisinau condus de premierul Maia Sandu a fost demis, in urma unei motiuni de cenzura initiata de Partidul Socialist (PSRM)     Un fost ofiter din IPJ Timis face acuzatii grave la adresa conducerii inspectoratului, reclamand regimul preferential de care ar beneficia interlopul Lucian Boncu in arest     Primarul Nicolae Robu a anuntat ca va angaja o firma de securitate specializata pentru pazei scolilor si a altor obiective de interes public din Timisoara     Pompierii de la ISU Banat au intervenit, marti dimineata, pentru salvarea din apele canalului Bega a unei persoane de sex feminin, in varsta de 82 de ani    Politia Locala Timisoara atrage atentia ca au crescut amenzile pentru parcarea pe locurile rezervate persoanelor cu handicap: intre 1.000 si 2.000 de lei si ridicarea autovehiculului    Pretul apartamentelor din Timisoara a crescut, in luna octombrie, cu aproape 1 la suta, de la 1.250 euro la 1.260 de euro pe metru patrat util

Dubla medalie de aur pentru un vin alb produs in Timis. “Acest concurs de vinuri este unul dintre putinele din Europa care se apropie de modelul Australian Wine Show”, spune proprietarul Domeniilor Sera

La nici un an de la medalia de argint obtinuta, anul trecut, la Muscats du Monde, campionatul mondial al vinurilor din soiul muscat, care a avut loc in orasul Frontignan-la-Peyrade, din Franta, vinurile produse de Crama Sera, din Buzias, au obtinut o noua distinctie internationala.

Este vorba despre o dubla medalie de aur acordata vinului alb, Rezerva, la Concursul International Balkans Wine, care a avut loc, in perioada 5-9 iunie, la Sofia, in Bulgaria.

Competitia a fost deschisa prodfucatorilor de vinuri din Peninsula Balcanica, Europa Centrala si de Est, din regiunea Marii Negre, precum si producatorilor de vin din orice alta regiune viticola.

Acest concurs de vinuri este unul dintre putinele din Europa care se apropie mai mult de modelul Australian Wine Show, permitand o mai buna evaluare a vinurilor concurente.

Fiecare judecator a degustat fiecare vin de cel puțin trei ori pe parcursul unei sesiuni de jurizare – una pentru a acorda o nota de degustare, alta pentru a confirma nota de la degustare si a plasa un scor provizoriu si, ultima, pentru a finaliza scorul.

In acest fel, degustatorul a avut posibilitatea de a gusta fiecare vin pe o perioada mai indelungata de timp, in loc de decalajul obisnuit de 1-5 minute de la majoritatea concursurilor de vin”, ne-a explicat Eugen Seracin, proprietarul Domeniilor Sera, din Buzias. (Mara Ion)

 

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.