Caricaturistul Stefan Popa Popa’s, atac xenofob la comunitatea oltenilor din Timisoara. “Nu au venit cei mai buni, au venit numai ciurucurile!”

Invitat la emisiunea moderata de istoricul Tiberiu Ciobanu, la TV Europa Nova, caricaturistul Stefan Popa Popa’s a lansat un atac dur la adresa oltenilor care, in opinia sa, au invadat Timisoara, acuzand faptul ca acestia au stricat echilibrul cultural din capitala Banatului.


In zadar a incercat moderatorul emisiunii sa-l tempereze pe vulcanicul campion mondial la caricaturi, avertizandu-l ca nu va mai fi invitat niciodata in studioul TV Europa Nova, ca acesta a devenit si mai aprig in acuzatii.

“La ora actuala, Timisoara este invadata de olteni, peste tot numai masini de Olt, Mehedinti si Dolj. Oltenii au stricat echilibrul cultural din Timisoara. Vrem o Timisoara a culturii, a bunului gust, nu ca publicul sa cizeleze cultura. Publicul din Timisoara s-a schimbat, 60% sunt olteni. Unde sunt oamenii de valoare?

Trebuie sa atacam aceasta tema, din Oltenia nu au venit cei mai buni, au venit ciurucurile. Inainte, copiii din Timisoara se jucau cu sarbi, maghiari, nemti; stiau patru limbi. Acuma, doar fusei, mersei, ma dusei… Nu zic, sunt si oameni de valoare din Oltenia, dar aceia sunt sub 20″, a apreciat Stefan Popa Popa’s, suparat ca, atunci cand a fost invitat de primarie sa faca portrete, caricaturi, in Piata Libertatii, toti s-au asezat pe banci, nimeni nu i-a dat buna ziua.

Exercitiul de xenofobie locala expus de maestrul carbunelui a fost temperat de moderator, direct si fara menajamente, in stilul sau specific.

“Ati facut o gafa enorma. Dumneavoastra ati stricat echilibrul acestei emisiuni. Nu sunt de acord sa va luati de oameni pe criterii etnice sau regionale. Timisoara a fost ridicata de olteni si moldoveni. Nu ei au stricat echilibrul cultural. Timisoara, inainte, a fost o mlastina. Si parintii mei au fost olteni. Nu veti mai fi invitat la emisiunea mea”, au fost replicile istoricului Tiberiu Ciobanu.

In cele din urma, Stefan Popa Popa’s a recunoscut, mai cu jumatate de glas, ca si mama sa este olteanca… (Mara Ion)

17 thoughts on “Caricaturistul Stefan Popa Popa’s, atac xenofob la comunitatea oltenilor din Timisoara. “Nu au venit cei mai buni, au venit numai ciurucurile!”

  1. Au venit oltenii jn Timisoara nu ca sa ridice nivelul cultural al regiunii Banat ci pentru locuri de munca, functii de conducere si un nivel de trai mai bun. Faptul ca oltenii au un caracter mizer ca oameni se vede si din faptul ca sunt invidiosi, nu le place ordinea si organizarea, nu se suporta oltenii intre ei. Cred ca si ocupatia otomana de aproximativ 6 secole isi spune cuvantul in formarea caracterului acestei natii. Desi ne este rusine sa recunoastem, peste tot unde au ocupat teritorii, otomanii au avut un rol regresiv asupra civilizatiei popoarelor pe care le-au ocupat, iar acest lucru se vede in prezent si se va vedea multi ani de acum inainte. Dar de ce sa spunem noi adevarul cand insasi realitatea contemporana releva aceste aspecte.

  2. Felicitări maestrului fiindcă are curaj sa spună totul în fata! Banatenii te apreciază, nu am nimic cu oltenii dar ai dreptate, în Banat vin doar ciurucuri și din păcate aceste ciurucuri conduc toate instituțiile publice atâta timp cât au cucerit de mult timp Bucureștiul. Tara e la marginea prăpastiei datorita acestor ciurucuri, ar trebui urgent o evaluare a tuturor șefilor aflați în fruntea institutilor publice și o sa vedeți ca aceste ciurucuri au fost numite doar pe nepotisme și șpagă, nu au minime cunostinte cu postul ocupat….
    P. S. Scarbit de oltenii aflați în conducerea instituțiilor publice

  3. Am mai auzit un banc bun cu olteni!! Auzi ce zice tovarasul istoric cu emisiune la tv!! ”Oltenii si mildovenii au ridicat Timisoara”” Fain banc tovarase istoric!!!

  4. fii mai explicit.
    maestrul are dreptate…..indivizii care au aparut dinprazistan sint de 10 ori mai rai decit refugiatii sirieni

  5. D-lor. Mara Ion si Ciobanu Tiberiu nu e vorba de nicio gafa, atata poate maestrul Popa’s. Mai bine chemati-l la o noua emisiune in care sa ne povesteasca episodul in care pentru suma de peste 2 miliarde lei incasata de la Petrom SA Sucursala Timisoara le-a vandut petrolistilor(putin inaintea privatizarii) o serie de ,,opere de arta-caricaturi,, si sa ne spuna cam pe unde zace arta respectiva acuma. Dupa tiparul lor de gandire( Popa si Secara) romanii plecati in strainatate reprezinta ciurucurile Romaniei? Si apoi cine-i de vina ca ei doi-care se cred ,,buni patrioti romani,, se invart numai in cercuri cu ciurucuri? Adrian Bel

  6. mai Secara, voi la Timisoara nu aveati nici un fel de nivvel cultural. Nu aveati nici un fel de Universitate. Erati sclavii Budapestei Secule, . Caracter mizerabil si infect au ungurii dragutule. Ocupatie otomana isi spune cuvantul ? Pai ma Secule, turcii sunt peste unguri de 20 de ori,. Talhari si gainari mai mari decat in Ungaria nu gasesti. Mergi in Ungaria, nici dracu nu stie engleza, abia gasesti la 250 de insi unul sa stie o boaba de engleza. . Adevarul este ca maghiarizarea este ceea ce vrei tu sa spui nu otomanii ! Dar esti prea incult ca sa si stii

  7. Maestre Popas, degeaba ai talent si esti o valoare in meseria dumitale, esti o lichea, un gunoi , un caracter infect ! Nu ma mai pot uita de azi inainte cu drag la nici una din caricaturile dumitale. Dumneata esti o caricatura, esti un individ infatuat ,arogant si de o marlanie cum nu mi-a fost dat sa vad pana acum.

  8. Esti un retard ! Tu-i spui la unchi tata ! ARE DREPTATE ! Ce vrei sa te faci cand esti mare ? Timisorean . Daca era bine la ce drac au invadat Timisoara ? Sa fi stat la ei cu buda-n gradina .

  9. Valoare culturală a unui individ se reflectă în ceea ce “scoate pe gura”. Când ai astfel de opinii clar că nivelul tau intelectual și cultural este mult sub ceea ce pretinzi tu ca ești.
    Vad nemulțumiți că oltenii sunt cei care ocupa funcții “înalte”, le ocupă pt că din punct de vedere intelectual pot acest lucru. Nu interzice nimeni “timișorenilor” sa ocupe aceste funcții. Și la final întreb retoric normal, dacă au venit doar ciurucurile din Oltenia cum de au reușit să ajungă pe funcții importante, de conducere?

  10. Ilma îți înțelegem atașamentul pentru olteni dar ești pe lângă subiect, nu pari să înțelegi prea mare lucru din ceea ce se întâmplă în jurul tău. Stai jos!

  11. Eu as dori sa clarific un lucru in legatura cu antevorbitorul Adrian Bel : Esti colonel de politie si sugerezi ca maestrul Popas este implicat in tranzactii ilegale in valoare de miliarde de lei ? Sau scoti acum pe piata ce ai aflat cat ai fost la 2 si un sfert sau ma rog la ipj Timis, ? cate dosare penale ai intocmit , cate prejudicii ai recuperat, cati amarati ai ajutat, ce ai facut tu bun pentru politie sau societate, banateanule ? Esti jalnic. Vezi, pentru ca asa ceva sa nu se mai intample, , astia ca tine trebuiesc coordonati de olteni lucizi , bine pregatiti si impartiali. Rusine domnule !

  12. Iti pot sugera si eu un banc bun:
    Sti de ce au oltenii steaguri pe case?
    Ca sa arate ca li se falfaie de toate bancurile care se spun in privinta lor.
    O zi buna.

  13. Maria BMaria, invers. Turcitii&tataritii, voi sudistii, sunteti intr-un IMENS retard cultural si civilizational. Dar nu realizati. Nu aveti cum. Sunteti in pozitia unui analfabet care nu stie cate clase de scoala are cel din fata sa ce-i citeste, orice ….

  14. Tovarase NICU&ARDELEAN&co a venit vremea sa-ti clarifici prioritatile, ca sa nu ajungi (Doamne fereste!) pe un pat in vreun spital de unde dezerteaza acuma unii medici (poate pe buna dreptate) si sa te gandesti ca transferul sumelor de bani intre stat si buzunarul propriu, pentru ca asa ,,au poftit doi purtatori de fustanele,, te-a lipsit de tratamentul strict necesar, pe tine(spondilita) sau pe altul! Pentru restul ,,framantarilor,, interne adreseaza-te la institutii sau suna-ma!

Leave a Reply