Emisiunea TV “Cronica rutiera” coboara in strada! Campanie de responsabilizare a participantilor la traficul rutier, “Invata sa salvezi o viata!”, intre mansele raliului Klausenburg Retro Racing

Realizatoarea emisiunii “Cronica rutiera” de la TV Europa Nova Timisoara, Diana Mihai, a decis sa se implice in organizarea unei actiuni de responsabilizare a participantilor la traficul rutier, care va avea loc, duminica, 21 iulie, intre orele 13 – 15, in Piata Victoriei, din Timisoara.


Potrivit unui comunicat de presa, campania “Invata sa salvezi o viata!” se va derula, practic, intre mansele raliului automobilistic Klausenburg Retro Racing, editia a XIII-a, ce se va desfasura tot duminica, intre orele 10 – 18, in Piata Huniade din Timisoara, in organizarea Asociatiei Club Sportiv Klausenburg Retro Racing, reprezentata de Horatiu Anghel.

Startul festiv al competitiei va avea loc sambata seara, incepand cu ora 19, in Piata Huniade, cu 32 de autoturisme inscrise, si va continua duminica, intre orele 10 – 18, cu manse cronometrate.

Cu aceasta ocazie, timisorenii vor putea admira masini din vremuri trecute, sosite din toate judetele tarii pentru a-si etala frumusetea vintage, dar si pentru a se intrece in cai-putere. Etapa de raliu de la Timisoara va atrage atentia asupra respectarii regulilor de circulatie si reaminteste ca dragostea si pasiunea pentru automobilism presupun si o responsabilitate crescuta in trafic.

Campania de responsabilizare a participantilor la traficul rutier va cuprinde mesaje din partea organizatorilor si partenerilor evenimentului (Diana Mihai – organizator campanie, Horatiu Anghel – organizator concurs automobilistic, viceprimar Dan Diaconu, locotenent-colonel inginer Lucian-Vasile Mihoc – ISU Timis, colonel Sorin Sunea – prim adjunct IJJ Timis, agent sef Florin Bacioiu – Biroul Analiza si Prevenirea criminalitatii – IPJ Timis, inspector Ioan Lazar- Serviciul Rutier Timis, Dr. Mihai Grecu – Medic sef UPU-SMURD, motociclisti, piloti de raliu etc.).

Invitat special la ambele evenimente, pugilistul Flavius Biea, din Timisoara, care a obtinut, recent, centura de campion Intercontinental IBA la categoria super welter, a 17-a sa victorie la profesionisti.

Apoi, pe platoul din fata Operei, va fi pus in scena un exercitiu de descarcerare a unui autoturism contorsionat, in care se va afla un sofer accidentat grav, rol jucat de pilotul timisorean Sorin Mihoc, transformat in „victima” prin efecte speciale realizate de catre make-up artistul Alexandra Ardelean, campioana nationala si internationala la concursuri de profil.

Spectatorii vor asista si la demonstratii interactive de acordare a primului ajutor in caz de accident, puse in scena de paramedicii ISU Timis. Totodata, politisti ai Biroului Analiza si Prevenirea Criminalitatii si ai Serviciului Rutier Timis din cadrul IPJ Timis vor oferi pliante informative.

“Pentru ca acordarea primului ajutor in caz de accident este un factor primordial in salvarea vietii unei victime ranite, consideram extrem de importante diseminarea unor informatii si desfasurarea unor demonstratii publice care sa vina in sprijinul publicului larg.

Campania are la baza numeroasele marturii conform carora conducatorii auto, martori ai unor evenimente rutiere, sunt reticenti in a acorda primul ajutor persoanelor ranite in accidente, pornind de la premisa ca le-ar putea dauna mai mult in contextul necunoasterii metodelor de interventie si informatiilor corespunzatoare in astfel de situatii.

Ne dorim ca acest dublu eveniment sa devina o traditie si, impreuna, sa putem organiza anual actiuni, astfel incat mesajele noastre si ale colaboratorilor nostri nelipsiti – Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Banat-Timis, SMURD, Inspectoratul Judetean de Politie al Judetului Timis si Inspectoratul Judetean de Jandarmi Timis, sa ajunga la cetateni si ca un semnal de alarma privind numarul mare de accidente mortale din Timis. Atragem atentia asupra importantei respectarii legislatiei rutiere si a acordarii primului ajutor in mod corespunzator, promovand siguranta in trafic”, ne-au transmis organizatorii. (Mara Ion)

Leave a Reply