Cai-putere ALUNGATI din Timisoara! Raliul automobilistic Klausenberg Retro Racing, mutat in ultimul moment la Arad, din cauza refuzului Politiei Rutiere de a restrictiona circulatia rutiera in centrul capitalei Banatului

Anuntat de cateva zile, chiar si printr-o conferinta de presa gazduita de Primaria Timisoara, raliul automobilistic Klausenberg Retro Racing, la care ar fi trebuit sa participe peste 30 de echipaje din toata tara, a fost mutat, in ultimul moment, la Arad.


Autoritatile Timisoarei nu au reusit sa se puna de acord asupra inchiderii circulatiei rutiere pe cateva stradute din zona centrala a orasului, chiar daca acest subiect a fost discutat si aprobat in Comisia de Circulatie de la Primaria Timisoara.

Organizatorii au aflat doar cu cateva ore inaintea startului oficial al competitiei, care fusese anuntat pentru sambata seara, in Piata Iancu Huniade, ca circulatia rutiera nu va fi restrictionata pe traseul manselor de concurs, pentru ca Serviciul Politiei Rutiere din cadrul IPJ Timis nu a primit o solicitare oficiala in acest sens.

Cum era de asteptat, seful acestui serviciu, comisarul sef Florin Turnagiu, nu a fost de gasit pentru a rezolva problema, astfel ca, in ultimul moment, competitia a fost mutata la Arad.

“Mai sunt cateva ore pana la startul concursului automobilistic si am aflat, cu stupoare, ca circulatia rutiera nu va fi restrictionata in centrul orasului. Serviciul Politiei Rutiere nu a fost instiintat oficial despre acest eveniment, desi organizatorii au primit autorizatie din partea Comisiei de Circulatie din cadrul Primariei Timisoara. Se pare ca reprezentantul Politiei Rutiere in acest organism este in concediu de odihna, astfel ca nu a mai avut loc acea comunicare intre institutii. Este regretabil acest incident, mai cu seama ca organizatorul Klausenberg Retro Racing, la care participa masini de epoca din toata tara, intentiona sa permanentizeze etapa de concurs de la Timisoara”, ne-a dezvaluit Diana Mihai, coorganizatorul acestui eveniment.

Din fericire, blocajul impus de Politia Rutiera nu a afectat si campania „Invata sa salvezi o viata”, desfasurata, duminica, intre orele 13-15, in Piata Victoriei din Timisoara. Astfel, pe platoul din fata Operei s-a pus in scena un exercitiu de descarcerare a unui autoturism contorsionat in urma unui accident rutier, eveniment la care au participat echipaje de la ISU Timis, Ambulanta, Politie si Jandarmerie. (G.I.)

Leave a Reply