Criminal in serie prins la Caracal! Doua eleve de 15 ani au fost rapite si ucise in chinuri groaznice de un monstru cu chip de om

Unul dintre cele mai terifiante cazuri de omor petrecut in Romania, in ultimele decenii, este anchetat de politisti, in aceste zile, dupa ce doua adolescente ar fi fost rapite de un barbat din Caracal, care le-ar fi ucis, dupa care le-ar fi transat si, o parte din ramasitele trupesti, topit in acid.


Mihaela Luiza Melencu, eleva la Liceul Tehnic „Costin D. Nenitescu“ din Craiova, a disparut la jumatatea lunii aprilie. Plecase din localitatea natala, din comuna Diosti, satul Radomir, judetul Dolj, aflata la 16 kilometri de Caracal, sa ajunga in Caracal, pentru a scoate de la bancomat bani trimisi de mama sa, aflata la lucru in Anglia.

Bunicii fetei au anuntat ca n-a mai revenit, de atunci pornind cautarile, cazul de disparitie fiind inregistrat la autoritatile din Dolj. Ultima data, adolescenta din judetul Dolj ar fi fost vazuta de un vecin cand astepta o masina la ocazie. Despre Luiza, cunoscutii au avut doar cuvinte de apreciere, fiind sefa clasei.

Cealalta adolescenta cautata de politisti se numeste Alexandra Maceseanu, o eleva de 15 ani din localitatea olteana Dobrosloveni, eleva in clasa a X-a la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul“ Caracal si membra a ansamblului folcloric „Dor de Romanati“. Tanara a plecat din satul natal spre Caracal, pe o distanta de 8 kilometri, cu o masina de ocazie, in dimineata zilei de miercuri, 24 iulie. Parintii n-au mai putut s-o contacteze telefonic, motiv pentru care au alertat Politia la 112, joi, 25 iulie, la ora 11.

Tanara a vorbit de trei ori, timp de 2 minute si 28 de secunde in total, cu oamenii de la 112, de pe telefonul furat de la rapitor.

Copila a dat nenumarate indicii despre locul in care se afla – casa unui barbat in varsta de aproximativ 65 de ani, despre care presupunea ca este mecanic auto, doi caini in curte. In acelasi timp, fata le-a citit angajatilor de 112 detaliile de pe o carte de vizita gasita in camera in care era sechestrata. Numele si datele de contact gasite de Alexandra apartineau insa unui alt barbat.

In baza apelului la 112, angajatii de la Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) le-au furnizat politistilor trei adresa la care oamenii legii au descins in cursul dupa-amiezei de joi, fara insa a reusi sa o gasesca pe tanara. 

In dimineata zilei de vineri, 26 iulie, la ora 6, politistii au descins la locuinta principalului suspect, un barbat in varsta de 65 de ani, care locuieste intr-o gospodarie la marginea orasului Caracal. Vecinii spun ca au observat mai multe autoturisme pe care le-au considerat suspecte pe strada, inca de la ora 4.

Oamenii au sunat la 112, unde li s-ar fi comunicat ca sunt masini ale oamenilor legii, care au o ancheta in desfasurare. Politistii au inconjurat toata proprietatea si au asteptat ora 6.

Conform unor oameni implicati in ancheta, ar fi fost singura modalitate de interventie, un mandat de perchezitie putand fi pus in executare in intervalul 20 – 6. Pe de alta parte, afirmatiile acestora sunt contrazise de experti in drept, care spun ca politistii ar fi putut intra mai repede pe proprietate, daca ar fi avut indiciile comiterii unei infractiuni sau ca viata unei persoane ar fi fost pusa in pericol.

Politistii l-au gasit pe suspect in casa, un barbat pe nume George Dinca, cunoscut drept „Popicu’. Oamenii legii au descoperit mai legatura cu disparitie lor.

Pe de alta parte, anchetatorii au descoperit zeci de fragmente de oase precum si saci cu carne in frigider, despre care se presupune ca este umana. Medicina Legala investigheaza acum toate aceste probe.

Anchetatorii au refacut modul de operare al celui pe care-l considera criminalul celor doua fete. Potrivit unor surse din ancheta, barbatul le-ar fi transat pe adolescente in pridvorul casei, dupa care le-ar fi descompus resturile umane cu acid scos din bateriile unor autoturisme.

Ulterior, resturile ramase au fost inhumate in gropi de pe teritoriul celor 1.500 de de metri patrati ai proprietatii, pe care gropi le-a betonat. Intreaga curte a fost sapata in cursul zilei de vineri, 26 iulie, cu utilaje aduse de anchetatorii.

In acelasi timp, politistii au gasit sub casa suspectului un buncar, pe care barbatul l-a sapat special pentru a-si ascunde ustensilele cu care si-a transat victimele.

Principalul suspect este casatorit si are patru copii. Restul familiei locuieste in Italia, iar Dinca era considerat de vecini un om bun. „Il cunosc de cand eram copil, un om respectuos, saluta, ce sa va zic, un om care nici prin cap nu-ti trecea ca ar putea sa faca asta. Isi luase de curand o duba, se ocupa cu targurile, cumpara dintr-o parte si vindea in alta: pasari, porumbei, ce-i cadea la mana ieftin, cumpara si vindea in alte targuri“, a declarat unul dintre vecini. (V.E.)

Leave a Reply