Demisie la varful Internelor! Ministrul Nicolae Moga a renuntat la functie, dupa doar 6 zile de la depunerea juramantului

Ministrul Afacerilor Interne Nicolae Moga si-a anuntat, marti, demisia din functie, pe fondul tragediei de la Caracal.


„In urma unei discutii pe care am avut-o cu premierul am decis sa ma retrag din functia de ministru de Interne. Retragerea din aceasta demnitate trebuie vazuta ca un nou inceput pentru minister. Toate aceste cercetari vor continua. Am incredere in oamenii onesti si profesionisti din minister. Ii multumesc doamne premier pentru incredere si trebuie ca astfel de evenimente sa nu mai fie posibile pe viitor”, a spus Nicolae Moga.

Moga este ministrul de Interne cu cel mai scurt mandat din istoria MAI, el ocupand aceasta functie vreme de doar sase zile. Un mandat la fel de scurt a avut si fostul lider PSD Liviu Dragnea, care a fost la conducere 12 zile.

Nicolae Moga a fost investit in functia de ministru de Interne miercuri, 24 iulie, dupa ce Carmen Dan a demisionat din functie.

La primele declaratii in calitate de ministru al Afacerilor Interne, Moga a precizat ca nu si-a dorit aceasta functie insa, „daca tot a fost sa fie”, va incerca sa faca lucrurile sa mearga.

Insa, la o zi dupa ce oficial Moga a preluat functia, presa a inceput sa relateze despre neregulile petrecute in cazul de la Caracal, cand oamenii legii au esuat in misiunea lor de a salva viata fetei rapite, care a sunat la 112 de trei ori.

“In contextul unei presiuni fara precedent asupra persoanelor, culpabilizarea unui om care a preluat o functie de doua zile este clar ca poate sa conduca si la o demisie. Eu nu cred ca Moga trebuia sa-si dea demisia, pentru ca nu incapacitatea sau capacitatea redusa a lui Nicolae Moga a determinat actiunea criminalului”, a comentat Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui, unul dintre membrii cu greutate ai partidului. (V.E.)

Leave a Reply