BREAKING NEWS! Medicul timisorean Radu Blagoe, acuzat ca si-a batut violent propriul fiu, a fost plasat sub control judiciar timp de 60 de zile    Primarul Nicolae Robu face un nou apel la timisoreni sa doneze bani pentru Monumentul Revolutiei din 1989, dupa ce intr-o saptamana s-au adunat doar 3.885 de lei    Seful Serviciului de Ambulanta Judetean Caras-Severin, acuzat ca si-a terorizat si santajat fosta iubita, pentru a relua relatia cu el, retinut de procurorii DIICOT    Avocatul Florin Kovacs a anuntat ca va sesiza Inspectia Judiciara in cazul celor doi judecatori de la Curtea de Apel Timisoara, care se lupta cu directoarea Colegiului National "Carmen Sylva"    Ministrul de Interne Marcel Vela a dat marea veste: Dosarul interventiei violente a jandarmilor, din 10 august 2018, din Piata Victoriei, ar putea fi desecretizat chiar astazi    Lucrarile la autostrada A10 Sebes - Turda, Lotul I, intrerupte de instanta de judecata, dupa ce o familie din Oarda de Sus a reclamat faptul ca soseaua de mare viteza trece la 4 metri de casa lor

PMP Timis saluta intrarea in vigoare a legii “impotriva puturosilor”! Deputatul Cornel Samartinean spune ca a votat pentru stoparea lenei

Intrarea in vigoare a Legii venitului minim garantat, care stabileste o serie de obligatii pentru beneficiarii ajutorului social, este salutata de PMP Timis. Deputatul Cornel Samartinean, liderul formatiunii banatene, spune ca prin aceasta lege se stopeaza lenea “finantata” din bani publici, in conditiile in care o parte dintre beneficiari refuza locurile de munca oferite de stat, preferand ajutorul social.

Fenomenul banilor platiti oamenilor care nu muncesc a atras atentia politicienilor PMP care au votat si care vor sa stopeze „lenea”. Si fermierii s-au plans de nenumarate ori ca nu gasesc angajati sau zilieri din cauza ca acestia prefera sa incaseze banii de la stat fara vreun efort prea mare.

Legea prevede modificarea Legii venitului minim garantat, scopul initiativei fiind diminuarea numarului de persoane care stau acasa pe banii statului, in loc sa mearga sa lucreze , astfel daca refuzi un loc de munca, nu mai primesti ajutor social.

O lege impotriva puturosilor, NU impotriva celor care au cu adevarat nevoie de sprijin. Sunt 220.000 de beneficiari de venit minim garantat! Pe multi dintre ei ii gasiti prin carciumi, refuza sa-si trimita copii la scoala si traiesc pe spinarea statului“, a precizat Cornel Samartinean.

Potrivit legii, refuzul unui loc de munca oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocuparii fortei de munca si de formare profesionala oferite de agentiile teritoriale pentru ocuparea fortei de munca atrage incetarea dreptului la ajutorul social.

De asemenea, “pentru sumele acordate ca ajutor social, conform prevederilor prezentei legi, una sau mai multe persoane majore apte de munca, raportat la cuantumul ajutorului social din familia beneficiara, au obligatia de a presta lunar, la solicitarea primarului, actiuni sau lucrari de interes local, fara a se putea depasi regimul normal de lucru si cu respectarea normelor de securitate si igiena a muncii“. (Eva Theodorescu)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *