BREAKING NEWS! Ministerul Educatiei a decis ca, de anul viitor, pentru elevii care vor luate note sub 5 la evaluarea nationala, va exista doar optiunea claselor profesionale sau profesionale duale, nu si a liceelor     Romanii care vor sa-si schimbe masina veche cu una noua au la dispozitie, incepand de luni, 20.000 de vouchere din programul Rabla, fiecare in valoare de 6.500 de lei    Petronela Trocan, 34 de ani, din satul Honorici, comuna Victor Vlad Delamarina, si fiul ei in varsta de 16 ani au plecat de acasa si nu s-au mai intors, fiind dati in urmarire generala    Fostul principe Nicolae a ramas fara permis de conducere, dupa ce a condus cu 112 kilometri la ora in interiorul unei localitati din judetul Arges    Cinematograful Fratelia va fi transformat intr-un spatiu multifunctional, Primaria Timisoara alocand, deja, contractul de intocmire a documentatiei    Ministrul Finantelor propune ca absolvenții de facultarii economice sa fie angajati la ANAF fara concurs, pentru a se "intari sistemul"

Se tinura de cuvant! Caricaturistul Stefan Popa Popa’s nu mai este cetatean de onoare al oraselor Craiova si Drobeta-Turnu Severin

Dupa ce, in urma cu cateva zile, consilierii locali din Craiova au votat pentru retragerea titlului de cetatean de onoare acordat caricaturistului Stefan Popa Popa’s, astazi, aceeasi sanctiune civica a fost aplicata si la Drobeta-Turnu Severin, orasul in care artistul a facut liceul.

Consilierii locali din Drobeta-Turnu Severin au adoptat proiectul de hotarare care prevede retragerea titlului de cetatean de onoare, acordat in 2009, caricaturistului Stefan Popa Popa’s, dupa declaratiile defaimatoare facute la adresa oltenilor stabiliti la Timisoara, pe care i-a numit ”ciurucuri”.

Proiectul – introdus pe ordinea de zi la propunerea viceprimarului Daniel Cirjan – a trecut cu majoritatea voturilor consilierilor locali prezenti la sedinta, singurul vot impotriva fiind cel al lui Ion Giuhat, care a considerat ca forul local se grabeste cu aceasta retragere.

Alesii locali au considerat ca Stefan Popa Popa’s a avut timpul necesar, daca ar fi vrut, sa-si ceara scuze pentru cele declarate. Prin acelasi proiect s-a votat si pentru schimbarea denumirii salii ”Stefan Popa Popa’s” a Palatului Culturii  din Turnu Severin cu Gheorghe Anghel, celebrul sculptor, originar din Drobeta Turnu Severin.

”Nu putem tolera o asemenea stampila pusa pe toti cei care pleaca din Drobeta-Turnu Severin la Timisoara. O mare parte din ei au contribuit decisiv la modernizarea orasului Timisoara. Sunt medici, ingineri, economisti, oameni de valoare care au radacinile in Drobeta Turnu Severin si traiesc acum in orasul de pe Bega si nu poti sa arunci o anatema asupra lor numindu-i ”ciurucuri”. Nimeni, indiferent de valoarea sa profesionala, nu poate sa-si permita sa arunce cu noroi intr-o intreaga comunitate”, a declarat primarul Severinului, Marius Screciu.

S-a mai invocat faptul ca, potrivit regulamentului, cetatenii de onoare au datoria sa nu aduca niciun fel de atingere morala sau de prestigiu comunitatii care i-a acordat distinctia. Sa mai spunem ca, fara cele doua titluri retrase, Stefan Popa Popa’s mai ramane cetatean de onoare la nu mai putin de 24 de localitati… (Mara Ion)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: