BREAKING NEWS! Guvernul de la Chisinau condus de premierul Maia Sandu a fost demis, in urma unei motiuni de cenzura initiata de Partidul Socialist (PSRM)     Un fost ofiter din IPJ Timis face acuzatii grave la adresa conducerii inspectoratului, reclamand regimul preferential de care ar beneficia interlopul Lucian Boncu in arest     Primarul Nicolae Robu a anuntat ca va angaja o firma de securitate specializata pentru pazei scolilor si a altor obiective de interes public din Timisoara     Pompierii de la ISU Banat au intervenit, marti dimineata, pentru salvarea din apele canalului Bega a unei persoane de sex feminin, in varsta de 82 de ani    Politia Locala Timisoara atrage atentia ca au crescut amenzile pentru parcarea pe locurile rezervate persoanelor cu handicap: intre 1.000 si 2.000 de lei si ridicarea autovehiculului    Pretul apartamentelor din Timisoara a crescut, in luna octombrie, cu aproape 1 la suta, de la 1.250 euro la 1.260 de euro pe metru patrat util

Se tinura de cuvant! Caricaturistul Stefan Popa Popa’s nu mai este cetatean de onoare al oraselor Craiova si Drobeta-Turnu Severin

Dupa ce, in urma cu cateva zile, consilierii locali din Craiova au votat pentru retragerea titlului de cetatean de onoare acordat caricaturistului Stefan Popa Popa’s, astazi, aceeasi sanctiune civica a fost aplicata si la Drobeta-Turnu Severin, orasul in care artistul a facut liceul.

Consilierii locali din Drobeta-Turnu Severin au adoptat proiectul de hotarare care prevede retragerea titlului de cetatean de onoare, acordat in 2009, caricaturistului Stefan Popa Popa’s, dupa declaratiile defaimatoare facute la adresa oltenilor stabiliti la Timisoara, pe care i-a numit ”ciurucuri”.

Proiectul – introdus pe ordinea de zi la propunerea viceprimarului Daniel Cirjan – a trecut cu majoritatea voturilor consilierilor locali prezenti la sedinta, singurul vot impotriva fiind cel al lui Ion Giuhat, care a considerat ca forul local se grabeste cu aceasta retragere.

Alesii locali au considerat ca Stefan Popa Popa’s a avut timpul necesar, daca ar fi vrut, sa-si ceara scuze pentru cele declarate. Prin acelasi proiect s-a votat si pentru schimbarea denumirii salii ”Stefan Popa Popa’s” a Palatului Culturii  din Turnu Severin cu Gheorghe Anghel, celebrul sculptor, originar din Drobeta Turnu Severin.

”Nu putem tolera o asemenea stampila pusa pe toti cei care pleaca din Drobeta-Turnu Severin la Timisoara. O mare parte din ei au contribuit decisiv la modernizarea orasului Timisoara. Sunt medici, ingineri, economisti, oameni de valoare care au radacinile in Drobeta Turnu Severin si traiesc acum in orasul de pe Bega si nu poti sa arunci o anatema asupra lor numindu-i ”ciurucuri”. Nimeni, indiferent de valoarea sa profesionala, nu poate sa-si permita sa arunce cu noroi intr-o intreaga comunitate”, a declarat primarul Severinului, Marius Screciu.

S-a mai invocat faptul ca, potrivit regulamentului, cetatenii de onoare au datoria sa nu aduca niciun fel de atingere morala sau de prestigiu comunitatii care i-a acordat distinctia. Sa mai spunem ca, fara cele doua titluri retrase, Stefan Popa Popa’s mai ramane cetatean de onoare la nu mai putin de 24 de localitati… (Mara Ion)

 

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.