BREAKING NEWS! Ministerul Educatiei a decis ca, de anul viitor, pentru elevii care vor luate note sub 5 la evaluarea nationala, va exista doar optiunea claselor profesionale sau profesionale duale, nu si a liceelor     Romanii care vor sa-si schimbe masina veche cu una noua au la dispozitie, incepand de luni, 20.000 de vouchere din programul Rabla, fiecare in valoare de 6.500 de lei    Petronela Trocan, 34 de ani, din satul Honorici, comuna Victor Vlad Delamarina, si fiul ei in varsta de 16 ani au plecat de acasa si nu s-au mai intors, fiind dati in urmarire generala    Fostul principe Nicolae a ramas fara permis de conducere, dupa ce a condus cu 112 kilometri la ora in interiorul unei localitati din judetul Arges    Cinematograful Fratelia va fi transformat intr-un spatiu multifunctional, Primaria Timisoara alocand, deja, contractul de intocmire a documentatiei    Ministrul Finantelor propune ca absolvenții de facultarii economice sa fie angajati la ANAF fara concurs, pentru a se "intari sistemul"

RECHIZITORIU! Liderul arabilor sirieni din Timisoara, trimis in judecata pentru dare de mita. In acelasi dosar, un agent de politie este acuzat de luare de mita si fals intelectual

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au dispus, in data de 29 iulie 2019, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatului Ghazal Hamwi Wadah, liderul arabilor sirieni din Timisoara, pentru savarsirea infractiunii de dare de mita. In acelasi dosar, un agent sef principal de politie din cadrul IPJ Timis a fost trimis in judecata pentru luare de mita si fals intelectual.

“Din cuprinsul rechizitoriului rezulta ca inculpatul I.E.N., in calitate de agent sef principal de politie, in data de 08.03.2019, in jurul orei 2, in timp ce se afla in exercitarea atributiilor de serviciu, in autospeciala de politie, pe raza comunei Dumbravita, judetul Timis, a oprit in trafic pe inculpatul Ghazal Hamwi Wadah, cetatean sirian, si, intrucat a constatat comiterea de catre acesta a unei contraventii (constand in detinerea certificatului de inmatriculare avand inspectia periodica expirata), a primit de la acesta suma de 100 de euro cu titlu de mita pentru a-i aplica o sanctiune contraventionala mai usoara, atestand in mod nereal comiterea unei contraventii mai putin grave in procesul verbal intocmit la data respectiva”, ne-au transmis procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis.

De remarcat faptul ca acest caz de coruptie a fost denuntat de colegul de echipaj al politistului mituit cu 100 de euro, care a anuntat DGA-ul. Operatiunea fulger declansata de subalternii comisarului sef Mihaela Scornea a dus la constatarea in teren a actului de coruptie, bancnota fiind descoperita ascunsa la ciorap.

Dosarul a fost trimis spre competenta solutionare Tribunalului Timis. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: