BREAKING NEWS! Pe lista viitorului guvern PNL se afla si doi banateni: rectorul UVT, Marilen Pirtea, la Educatie, si Marcel Vela, fostul primar din Caransebes, la Interne    Un grup de sapte membri ai CSM, printre care si judecatorul timisorean Mihai Balan, cer revocarea presedintei Lia Savonea, pentru o serie de nereguli manageriale    Lipsa de performanta a lui Nicolae Robu in fruntea PNL Timis ar putea sa duca la inlocuirea acestuia cu deputatul Marilen Pirtea    Doi politisti din cadrul IPJ Timis care au parasit sistemul in urma unor presiuni sau incidente, vor fi prezenti, maine seara, de la ora 19, la emisiunea Cronica rutiera, a TV Europa Nova Timisoara    Norvegienii, nemultumiti ca UEFA a permis accesul copiilor pe Arena Nationala: "Este o mare gluma. Asta nu e o pedeapsa, e bataie de joc!"    Actrita Tamara Buciuceanu Botez a decedat la varsta de 90 de ani

Dolarul, moneda nationala a Ucrainei? Petitie publica lansata in tara vecina, prin care se cere inlocuirea grivnei cu dolarul

O petitie prin care se solicita efectuarea unei reforme monetare si inlocuirea grivnei cu dolarul american a fost publicata, in Ucraina, pe pagina de web a Administratiei Prezidentiale.

Conform petitiei depuse la data de 7 august, „in legatura cu situatia instabila pe piata valutara nationala a Ucrainei se solicita efectuarea unei reforme monetare si inlocuirea valutei nationale a Ucrainei, grivna, pe una mai stabila – dolarul SUA”.

Totodata, initiatorii petitiei propun recalcularea preturilor, tarifelor, salariilor, burselor si pensiilor.

Pana in prezent, 1596 persoane au semnat petitia.

Potrivit legislatiei, daca o petitie online, adresata presedintelui, Parlamentului sau Guvernului, este semnata de mai mult de 25.000 de cetateni, aceasta trebuie luata in considerare in maximum trei luni. (I.P.)

Nota: articol preluat din ziarul de limba romana Libertatea cuvantului, din Cernauti, Ucraina, partener Impact Press

Leave a Reply

%d bloggers like this: