BREAKING NEWS! Ministerul Educatiei a decis ca, de anul viitor, pentru elevii care vor luate note sub 5 la evaluarea nationala, va exista doar optiunea claselor profesionale sau profesionale duale, nu si a liceelor     Romanii care vor sa-si schimbe masina veche cu una noua au la dispozitie, incepand de luni, 20.000 de vouchere din programul Rabla, fiecare in valoare de 6.500 de lei    Petronela Trocan, 34 de ani, din satul Honorici, comuna Victor Vlad Delamarina, si fiul ei in varsta de 16 ani au plecat de acasa si nu s-au mai intors, fiind dati in urmarire generala    Fostul principe Nicolae a ramas fara permis de conducere, dupa ce a condus cu 112 kilometri la ora in interiorul unei localitati din judetul Arges    Cinematograful Fratelia va fi transformat intr-un spatiu multifunctional, Primaria Timisoara alocand, deja, contractul de intocmire a documentatiei    Ministrul Finantelor propune ca absolvenții de facultarii economice sa fie angajati la ANAF fara concurs, pentru a se "intari sistemul"

Dolarul, moneda nationala a Ucrainei? Petitie publica lansata in tara vecina, prin care se cere inlocuirea grivnei cu dolarul

O petitie prin care se solicita efectuarea unei reforme monetare si inlocuirea grivnei cu dolarul american a fost publicata, in Ucraina, pe pagina de web a Administratiei Prezidentiale.

Conform petitiei depuse la data de 7 august, „in legatura cu situatia instabila pe piata valutara nationala a Ucrainei se solicita efectuarea unei reforme monetare si inlocuirea valutei nationale a Ucrainei, grivna, pe una mai stabila – dolarul SUA”.

Totodata, initiatorii petitiei propun recalcularea preturilor, tarifelor, salariilor, burselor si pensiilor.

Pana in prezent, 1596 persoane au semnat petitia.

Potrivit legislatiei, daca o petitie online, adresata presedintelui, Parlamentului sau Guvernului, este semnata de mai mult de 25.000 de cetateni, aceasta trebuie luata in considerare in maximum trei luni. (I.P.)

Nota: articol preluat din ziarul de limba romana Libertatea cuvantului, din Cernauti, Ucraina, partener Impact Press

Leave a Reply

%d bloggers like this: