Tragedie la vanatoare, in Banat! Adolescent in varsta de 16 ani impuscat mortal de fratele sau, care l-a confundat cu un animal salbatic

Un tanar in varsta de 16 ani din judetul Caras-Severin a murit la spitalul municipal din Caransebes, in noaptea de miercuri spre joi, dupa ce fratele mai mare l-a impuscat, din greseala, in timp ce erau impreuna la vanatoare.


Incidentul a avut loc miercuri seara, intr-o zona situata intre localitatile Iaz si Ciuta, din judetul Caras-Severin.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Judetean de Politie Caras-Severin, un barbat in varsta de 27 de ani a sunat la 112 pentru a anunta ca si-a impuscat fratele mai mic, de 16 ani, din greseala, in timp ce se aflau la vanatoare. Victima a fost transportata la spital, unde a murit din cauza leziunilor suferite, in noaptea de miercuri spre joi.

„Din primele verificari a rezultat faptul ca in data de 14 august, apelantul, un barbat de 27 de ani ar fi plecat cu un autoturism, impreuna cu fratele sau si cu inca un barbat, la vanatoare, intr-o zona situata intre localitatile Iaz si Ciuta, avand asupra lor o arma de vanatoare, detinuta legal de acesta. Ajungand in proximitatea locului de vanatoare, barbatul de 27 de ani, avand asupra lui arma de vanatoare, ar fi coborat din masina impreuna cu fratele sau, si s-ar fi pozitionat intr-un lan de porumb, cu scopul de a astepta vanatul. La un moment dat, acesta ar fi observat miscare in lan si crezand ca este vanat, ar fi tras cu arma de vanatoare in directia respectiva, moment in care ar fi auzit vocea fratelui sau, strigand ca l-a impuscat”, a anuntat IPJ Caras-Severin.

Politistii au stabilit ca barbatul de 27 de ani care l-a impuscat pe fratele sau avea permis de port arma. De asemenea, oamenii legii au ridicat, in continuarea cercetarilor, doua arme de vanatoare si telefoane mobile. Cadavrul tanarului de 16 ani a fost transportat la Serviciul de Medicina Legala pentru necropsie.

In acest caz, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa, urmand ca politistii sa stabileasca imprejurarile in care s-a produs tragedia. (V.E.)

Leave a Reply