Directoarea Liceului Pedagogic din Timisoara, schimbata din functie! Olimpia Doina Cirimpei, acuzata de comiterea mai multor abuzuri

In prag de nou an scolar, conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Timis a decis sa dea curs unui memoriu semnat de aproape 30 de cadre didactice de la Colegiul National Pedagogic „Carmen Sylva” din Timisoara, in care au fost reclamate abuzurile directoarei Olimpia Doina Cirimpei (foto 1), si sa nu-i mai prelungeasca mandatul detinut, din 1 septembrie 2018, la conducerea liceului.


Hotararea ISJ a fost parafata intr-o sedinta derulata in urma cu doua zile, la care au participat si reprezentantii sindicatelor din invatamant, care si-au dat acordul ca prerogativele de director sa fie preluate, cu titlu provizoriu, pana la organizarea unui concurs pentru ocuparea functiei, de directorul adjunct Nicolae Seimeanu.

Vestea schimbarii din functie a Olimpiei Doina Cirimpei, care se bucura de o relatie privilegiata cu fostul lider al PSD Timis, Dan Poenaru, a fost primita cu o bucurie circumspecta de catre invatatorii si profesorii din cadrul Colegiului National Pedagogic „Carmen Sylva” din Timisoara, dar, mai cu seama, de invatatoarea Nicoleta Gherghina (foto 2), lider de sindicat, care, in ultimele luni, a dus o adevarata cruciada petitionara impotriva directoarei, pentru a atrage atentia asupra distrugerii lente, din interior, a unui liceu de elita al Timisoarei.

“In ultimul an, atmosfera in scoala a devenit din ce in ce mai tensionata, din cauza modului neprincipial in care dumneaei relationeaza cu colegii, elevii si parintii. Provoaca si intretine conflicte, ia decizii care contravin spiritului democratic si participativ, are fata de anumiti colegi o atitudine dispretuitoare, ridica tonul la personalul administrativ”, se mentioneaza in memoriul depus, saptamana trecuta, la ISJ Timis.

De altfel, in urma memoriilor si a petitiilor care au ajuns pana la Ministerul Educatiei Nationale, fostul ministru Ecaterina Andronescu a decis sa trimita Corpul de control la Colegiul National Pedagogic „Carmen Sylva” din Timisoara, care a investigat toate acuzatiile, insa, deocamdata, fara sa se fi intocmit raportul final.

Printre acuzatiile aduse directoarei Olimpia Doina Cirimpei se regasesc si fapte aflate la limita penalului, cum a fost si modificarea in forta, trecandu-se peste vointa profesorului, a unei note din catalog.

“In ceea ce priveste acuzatiile doamnei profesor, privind extragerea catalogului din arhiva scolii si modificarea in documentele scolare de catre un cadru didactic la insistentele doamnei director, as aprecia sa discutam despre acest aspect, dupa transmiterea la Timis a raportului Corpului de Control al doamnei ministru”, a declarat Aura Danielescu, inspectorul scolar general din Timis, cand a fost intrebata despre acest incident. Dar, asupra “ispravilor” girate sau comise de profesoara de limba romana Olimpia Doina Cirimpei in cele 12 luni ale mandatului de director, vom mai reveni…

Reamintim ca, in februarie 2019, in timpul protestului sindicatelor din Educatie, Doina Olimpia Cirimpei a indemnat cadrele didactice sa nu poarte banderole pe brat, nu a permis afisarea protestului in scoala si a interzis accesul jurnalistilor, pentru ca acestia sa nu poata furniza imagini si informatii legate de desfasurarea protestului. Deocamdata, in ciuda stradaniilor noastre, nu am reusit sa aflam si opinia fostei directoare de la Liceul Pedagogic din Timisoara, referitoare la acest subiect… (Mara Ion)

Leave a Reply