Parlamentarii de Timis, la RAPORT! Deputatul Cornel Samartinean, 60 de propuneri legislative, 23 declaratii politice si 476 de amendamente cu problemele concrete ale judetului la Legea Bugetului de Stat

In calitate de deputat ales in circumscriptia electorala nr. 37 Timis, de la inceputul acestui mandat si pana in prezent activitatea mea legislativa a fost concentrata catre problemele si nevoile cetatenilor cu care se confrunta cetatenii judetului Timis, cetateni care m-au mandatat ca parlamentar de Timis in 11 decembrie 2016 si pe care ii reprezint in Parlamentul Romaniei.


Pana in prezent am sustinut si depus in scris 23 de declaratii politice si am depus 205 intrebari si interpelari adresate ministrilor din guvernarile PSD-ALDE, tematica acestora cuprinzand urmatoarele domenii:transporturi si infrastructura, sanatate, administratie publica centrala si locala, educatie nationala, finante publice, agricultura, aparare si securitate nationala, cultura si mass-media.

Situatia dezastruoasa a infrastructurii judetului Timis, nedemararea procedurilor de finantare si executie a lucrarilor de finalizare a Centurii Sud a municipiului Timisoara – varianta de ocolire, nefinantarea lucrarilor de reabilitare a Garii de Nord Timisoara -, nedemararea lucrarilor si stadiul continuu de degradare a constructiei Institutului Regional de Oncologie, stadiul constructiei noului corp de cladire a Spitalului de Copii “Louis Turcanu” din Timisoara, alocarea de fonduri din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului pentru inlaturarea efectelor calamitatilor naturale produse de furtunile abatute asupra judetului Timis – sunt doar cateva din problemele asupra carora am tras un semnal de alarma prin interpelari declaratii politice si comunicate de presa, adresate tuturor ministrilor de resort din cele trei guverne PSD-ALDE.

Mentionez faptul ca toate aceste demersuri legislative sunt publice si pot fi consultate pe pagina activitatii mele parlamentare din Camera Deputatilor.

In cadrul dezbaterilor asupra proiectului Legii Bugetului de Stat in perioada 2016-2019 am sustinut in comisiile de specialitate si apoi in plenul reunit al Parlamentului Romaniei 476 de amendamente referitoare la problemele concrete ale judetului Timis, amendamente care din pacate pentru judetul Timis au fost respinse, deoarece majoritatea PSD-ALDE a considerat neimportante amendamentele prezentate, desi municipiul Timisoara contribuie dupa Bucuresti cu cei mai multi bani la bugetul statului roman.

Tot in cadrul activitatii mele in calitate de deputat mentionez depunerea a 60 de  propuneri legislative ca initiator alaturi de alti colegi deputati si senatori PMP, precum si semnarea a 5 motiuni simple si a 4 motiuni de cenzura impotriva guvernelor PSD-ALDE.

Referitor la activitatea desfasurata in circumscriptia electorala, in cadrul programului de audiente de la cabinetul meu parlamentar am discutat cu cetatenii despre modificarea legislatiei in ceea ce priveste asociatiile de proprietari, problemele generate de lipsa locurilor de munca, situatia racordarii la retelele electrice la nivelul judetului Timis, probleme referitoare la punerea in posesie a parcelelor de teren, situatia in care se afla copiii si tinerii cu cerinte educationale speciale (CES) din judetul Timis, situatia locuitorilor Timisoarei afectati de poluarea de la Fabrica de Anvelope Continental.

Tot in cadrul programului meu de audiente am avut in mod constant intaniri cu primarii si viceprimarii din judetul Timis, care mi-au adus la cunostinta stadiul implementarii programelor PNDL I si PNDL II si mi-au cerut informatii referitoare la modalitatea de gestionare a noului Fond de Dezvoltare si Investitii.

Sunt adeptul principiului ca prioritar este interesul cetateanului, nu interesul personal al politicienilor. Romania este a romanilor, si de aceea, consider ca toate institutiile statului, Parlamentul Romaniei si Guvernul Romaniei au obligatia si datoria sa lucreze in folosul si pentru bunastarea cetatenilor tarii lor.

Sunt onorat ca de 6 ani si jumatate sunt deputat de Timis, municipiul Timisoara fiind  locul in care m-am format in plan profesional si in care traiesc de peste 30 de ani. Timisoara este primul oras eliberat de sub comunism in decembrie 1989,  oras cu oameni mandri, gospodari si cu mare dragoste fata de tara si fata de valorile traditionale, un oras care si-a afirmat dintotdeauna importanta strategica, economica si culturala.   

Prin prerogativele legislative pe care mi le confera functia de deputat ales in Parlamentul Romaniei voi continua sa ma implic in rezolvarea tuturor problemelor si situatiilor cu care se confrunta cetatenii municipiului Timisoara si ai judetului Timis si nu voi inceta sa militez pentru ca banii Timisoarei si ai judetului sa ramana in Timis.

Consider ca judetul Timis trebuie sa primeasca ceea ce merita, pentru ca Timisul merita solutii concrete si finantare pe masura, avand in vedere  inatimea potentialului pe care l-a demonstrat ca il are. (I.P.)

Leave a Reply