BREAKING NEWS! Doua seifuri din incinta Casei Judetene de Pensii Timis au fost sparte, luni, hotii reusind sa dispara cu o suma importanta de bani    Procurorii Parchetului Militar Timisoara au deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, dupa ce un tanar din Tg. Carbunesti a fost lovit de un glont provenit dintr-un poligon al Jandarmeriei    Presedintele Klaus Iohannis a respins, pentru a treia oara, propunerile de noi ministri in Cabinetul Dancila, anuntand ca "niciun ministru nu va fi numit nou in guvern decat dupa validarea din Parlament"     Un procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Baia Mare este cercetat pentru neglijenta in serviciu, ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, dupa decesul unui politist care a participat la o descindere    Jurnalistul Cristian Tudor Popescu ii duce lipsa lui Liviu Dragnea, in conditiile in care fostul lider PSD „punea niste probleme fundamentale: problema justitiei, a independentei justitiei, problema relatiei Romaniei cu Uniunea Europeana"    In perioada 18-22 septembrie 2019, la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timis, are loc Expo CASA, Construct & Imobiliare, cel mai important targ de imobiliare din partea de vest a Romaniei

Noul sef al Politiei Romane, meserias si integru! Chestorul Liviu Vasilescu a primit “binecuvantarea” Corpului National al Politistilor

Chestorul Liviu Vasilescu, fostul sef al Directiei de Operatiuni Speciale (DOS), a fost numit, miercuri, de premierul Viorica Dancila, in functia de inspector general al Inspectoratului General al Politiei Romane.

“Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei decizii, domnul Liviu Vasilescu se numeste in functia de inspector general, cu rang de secretar de stat, al Inspectoratului General al Politiei Romane”, se arata in documentul publicat, miercuri, in Monitorul Oficial.

Inainte de a fi numit, Liviu Vasilescu a primit aviz pozitiv din partea Corpului National al Politistilor, fiind recunoscut ca un politist meserias si integru.

Reamintim ca Liviu Vasilescu a fost schimbat din functia de sef al Directiei de Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei din Romania, in aprilie 2018, si mutat la Directia de Arme si Munitii.

Directia de Operatiuni Speciale era una dintre institutiile-cheie cu care lucra DNA dupa decizia Curtii Constitutionale, prin care SRI a fost scos din anchetele penale.

Sub conducerea lui Vasilescu, Directia de Operatiuni Speciale a functionat eficient, fara ca informatiile despre filajele si interceptarile realizate prin acesta directie sa ajunga la politicieni, au explicat aceleasi surse. Miza schimbarii conducerii DOS ar fi fost dorinta lui Liviu Dragnea de a avea control asupra acestei structuri esentiale din Politia Romana in relatia cu DNA.  (V.E.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: