BREAKING NEWS! Doua seifuri din incinta Casei Judetene de Pensii Timis au fost sparte, luni, hotii reusind sa dispara cu o suma importanta de bani    Procurorii Parchetului Militar Timisoara au deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, dupa ce un tanar din Tg. Carbunesti a fost lovit de un glont provenit dintr-un poligon al Jandarmeriei    Presedintele Klaus Iohannis a respins, pentru a treia oara, propunerile de noi ministri in Cabinetul Dancila, anuntand ca "niciun ministru nu va fi numit nou in guvern decat dupa validarea din Parlament"     Un procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Baia Mare este cercetat pentru neglijenta in serviciu, ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, dupa decesul unui politist care a participat la o descindere    Jurnalistul Cristian Tudor Popescu ii duce lipsa lui Liviu Dragnea, in conditiile in care fostul lider PSD „punea niste probleme fundamentale: problema justitiei, a independentei justitiei, problema relatiei Romaniei cu Uniunea Europeana"    In perioada 18-22 septembrie 2019, la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timis, are loc Expo CASA, Construct & Imobiliare, cel mai important targ de imobiliare din partea de vest a Romaniei

BRACONAJ. Cetateni germani prinsi la vanatoare ilegala pe fondul cinegetic al Universitatii de Stiinte Agricole a Banatului din Timisoara

Inginerul cu vanatoarea din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului (USAMVB) din Timisoara a sesizat Sectia 5 Politie Rurala Belint, miercuri seara, faptul ca a depistat mai multe persoane care vanau ilegal pe Fondul de vanatoare 41 Cralovat, intrucat detineau autorizatii pentru un alt fond de vanatoare.

Ajunsi la fata locului, politistii au constatat ca patru barbati, doi romani si doi cetateni germani, se aflau la vanatoare in zona respectiva, fara a avea acest drept, si detineau asupra lor armele de foc, desi se aflau sub influenta bauturilor alcoolice. Potrivit unor surse judiciare, paznicul de vanatoare avea o alcoolemie de 0,74 mg/l in aerul expirat.

S-a trecut la legitimarea acestora, stabilindu-se ca este vorba despre cetateanul german Nikels Werner si tovarasul sau roman, Duica Adrian, care vanau pe alt fond decat cel pentru care aveau emisa autorizatia, si Angerer Georg, detinatorul unei autorizatii individuale de vanatoare, insa nu era insotit de paznicul de vanatoare Huzdup Constantin.

De asemenea, Nikels Ioan se afla pe Fondul de vanatoare 18 Brestovat, fara a fi semnat pe autorizatie pentru instruire si participare la vanatoare.

Oamenii legii au confiscat 4 arme de foc si au deschis dosare penale pentru savarsirea infractiunilor de “vanatoare fara respectarea conditiilor inscrise in autorizatia de vanatoare” (Angerer Georg si Nikels Ioan) si “vanatoarea pe alt fond cinegetic decat pe care vanatorul este autorizat sa vaneze” (Duica Adrian si Nikels Werner).

Aceste fapte penale se inscriu in categoria infractiunilor de braconaj, conform Legii 149/2015, iar in cazul in care cei patru suspecti vor fi trimisi in judecata si gasiti vinovati, risca inchisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda. (G.I.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: