OUG. Cartelele telefonice PrePay pot fi cumparate doar cu buletinul. Actualii posesori, obligati sa-si dezvaluie datele de identitate

Guvernul a decis, azi, prin OUG, ca vanzarea cartelelor de telefon PrePay va fi posibila de anul viitor doar cu buletin, actualii posesori de astfel de cartele avand timp pana la 1 septembrie 2020 sa se identifice, potrivit Profit.ro.


Modificarea a fost anuntata de guvern imediat dupa declansarea scandalului de la Caracal.

In 2014, o Lege care viza identificarea utilizatorilor de cartele telefonice preplatite si a utilizatorilor de retele Wi-Fi a fost declarata neconstitutionala.

Judecatorii Curtii CCR au considerat atunci ca modul in care sunt protejate datele personale ale utilizatorilor nu este unul suficient de sigur.

Totodata, potrivit OUG, amenzile pentru apelurile false la 112 vor creste de 5 ori, de la 1.000 de lei in prezent, pana la 5.000 de lei.

“Este nevoie o inasprire a sanctiunilor aplicate pentru cei care apeleaza in mod abuziv serviciul 112. Astfel de actiuni care genereaza costuri inutile si, mai grav, pun in pericol vietile celor care au cu adevarat nevoie de ajutor trebuie puternic descurajate”, si-a motivat premierul Viorica Dancila decizia din sedinta de Guvern de astazi. (V.E.)

 

Leave a Reply