BREAKING NEWS! Doua seifuri din incinta Casei Judetene de Pensii Timis au fost sparte, luni, hotii reusind sa dispara cu o suma importanta de bani    Procurorii Parchetului Militar Timisoara au deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, dupa ce un tanar din Tg. Carbunesti a fost lovit de un glont provenit dintr-un poligon al Jandarmeriei    Presedintele Klaus Iohannis a respins, pentru a treia oara, propunerile de noi ministri in Cabinetul Dancila, anuntand ca "niciun ministru nu va fi numit nou in guvern decat dupa validarea din Parlament"     Un procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Baia Mare este cercetat pentru neglijenta in serviciu, ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, dupa decesul unui politist care a participat la o descindere    Jurnalistul Cristian Tudor Popescu ii duce lipsa lui Liviu Dragnea, in conditiile in care fostul lider PSD „punea niste probleme fundamentale: problema justitiei, a independentei justitiei, problema relatiei Romaniei cu Uniunea Europeana"    In perioada 18-22 septembrie 2019, la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timis, are loc Expo CASA, Construct & Imobiliare, cel mai important targ de imobiliare din partea de vest a Romaniei

OUG. Cartelele telefonice PrePay pot fi cumparate doar cu buletinul. Actualii posesori, obligati sa-si dezvaluie datele de identitate

Guvernul a decis, azi, prin OUG, ca vanzarea cartelelor de telefon PrePay va fi posibila de anul viitor doar cu buletin, actualii posesori de astfel de cartele avand timp pana la 1 septembrie 2020 sa se identifice, potrivit Profit.ro.

Modificarea a fost anuntata de guvern imediat dupa declansarea scandalului de la Caracal.

In 2014, o Lege care viza identificarea utilizatorilor de cartele telefonice preplatite si a utilizatorilor de retele Wi-Fi a fost declarata neconstitutionala.

Judecatorii Curtii CCR au considerat atunci ca modul in care sunt protejate datele personale ale utilizatorilor nu este unul suficient de sigur.

Totodata, potrivit OUG, amenzile pentru apelurile false la 112 vor creste de 5 ori, de la 1.000 de lei in prezent, pana la 5.000 de lei.

“Este nevoie o inasprire a sanctiunilor aplicate pentru cei care apeleaza in mod abuziv serviciul 112. Astfel de actiuni care genereaza costuri inutile si, mai grav, pun in pericol vietile celor care au cu adevarat nevoie de ajutor trebuie puternic descurajate”, si-a motivat premierul Viorica Dancila decizia din sedinta de Guvern de astazi. (V.E.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: