Toamna se numara CURSURILE! Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis isi deschide portile pentru viitorii experti in achizitii publice si contabili. Diplomele sunt emise de Ministerul Muncii (P)

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, prin Directia Formare si Perfectionare Profesionala, organizeaza doua cursuri asteptate de cei care doresc sa se califice in meseriile de contabil sau expert in achizitii publice.


Curs de contabilitate primara cu utilizarea calculatorului (Cod COR 331302)

Perioada: 16 septembrie – 11 octombrie 2019

Taxa de participare: 1000 lei/pers. (10% reducere pentru membri CCIAT)

Cursul se adreseaza atat persoanelor, cu studii superioare sau medii, care doresc sa se califice pentru a activa in cadrul departamentelor contabile din cadrul companiilor sau institutiilor publice, cat si persoanelor care vor sa isi aprofundeze cunostintele din domeniu. Cursul ofera notiuni teoretice si solutii practice la problemele care se ivesc in activitatea curenta.

Fiind un curs practic, acesta are aplicabilitate imediata si trateaza prima etapa a demersului contabil: intocmirea corecta a documentelor contabile, pregatind participantii pentru evidenta contabila primara, cu aplicatii in programul SAGA. Programa cuprinde module care se intrepatrund: contabilitate primara,  contabilitate asistata pe calculator.

Structura cursului:

Notiuni introductive; Intocmirea, corectarea, arhivarea si reconstituirea documentelor primare; Inventarierea patrimoniului; Contul; Inregistrarea operatiunilor economico-financiare; Intocmirea balantei de verficare si a situatiilor financiare; Monografie contabila; Examen.

Partea practica care priveste intocmirea documentelor primare, inregistrarea in contabilitate a operatiunilor economico-financiare si obtinerea balantei de verficare se face utilizand aplicatiile informatice.

Curs „Expert achizitii publice” (Cod COR 214946)  

Perioada: 23 septembrie – 8 octombrie 2019

Taxa de participare: 1000 lei/pers. (10% reducere pentru membri CCIAT)

Formator: Daniela GOIA

Cursul este destinat compartimentelor de achizitii publice care, potrivit noilor prevederi ale legislatiei privind achizitiile publice, urmeaza sa fie formate din cel putin 3 persoane, din care doua treimi trebuie sa aiba studii superioare si specializari in domeniul achiziţiilor. Astfel, cursul se adreseaza atat autoritatilor contractante cat si celor care doresc sa participe la licitatii publice, in calitate de ofertanti.

Cu un puternic caracter interactiv, cursul pune accent pe dobandirea cunostintelor teoretice, dar si pe dezvoltarea aptitudinilor si competentelor practice.

Tematica cursului:

Legea achizitiilor publice (4 legi, 2 hotarari de guvern). Domeniul de aplicare; Modalitati de consultare a pietei; Aspecte legate de documentatia de atribuire – fisa de date si documentele suport (documentul unic european, DUAE); obligatii privind incarcarea documentatiei de atribuire in SICAP;-Procedurile desfasurate integral prin mijloace electronice (on-line) devin regula pentru toate tipurile de proceduri; Procedura simplificata initiata prin publicarea in SICAP, insotita de documentatia de atribuire aferenta: perioade, date limita pentru oferte; Utilizarea mijloacelor electronice; e-Certis, sistemul on-line si off-line; Catalogul electronic si noul SEAP; Dosarul achizitiei – trasabilitatea actiunilor asigurata de SICAP; Arhivarea electronica a dosarului achizitiei publice in cazul procedurilor efectuate prin mijloace electronice.

Cursul este structurat in doua parti:

  1. Partea teoretica – livrarea de cunostinte si informatii.
  2. Partea practica –  consta in aplicatii practice pentru fiecare sesiune teoretica si familiarizarea cu aplicatia SICAP. Se urmareste astfel internalizarea cunostintelor si informatiilor dobandite in partea de teorie, pentru o mai buna intelegere si aplicare.

Certificatele obtinute la absolvirea cursului au recunoastere nationala si sunt emise de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si de Ministerul Educatiei Nationale, fiind eliberate impreuna cu suplimentele descriptive, in care se mentioneaza competentele dobandite. Certificatele obtinute au regim de acte de studii, fiind recunoscute oficial pe piata muncii din Romania, conform O.G. nr. 129/2000.

Cursurile se desfasoara la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timis din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22. (I.P.)

Leave a Reply