BREAKING NEWS! Doua seifuri din incinta Casei Judetene de Pensii Timis au fost sparte, luni, hotii reusind sa dispara cu o suma importanta de bani    Procurorii Parchetului Militar Timisoara au deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, dupa ce un tanar din Tg. Carbunesti a fost lovit de un glont provenit dintr-un poligon al Jandarmeriei    Presedintele Klaus Iohannis a respins, pentru a treia oara, propunerile de noi ministri in Cabinetul Dancila, anuntand ca "niciun ministru nu va fi numit nou in guvern decat dupa validarea din Parlament"     Un procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Baia Mare este cercetat pentru neglijenta in serviciu, ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, dupa decesul unui politist care a participat la o descindere    Jurnalistul Cristian Tudor Popescu ii duce lipsa lui Liviu Dragnea, in conditiile in care fostul lider PSD „punea niste probleme fundamentale: problema justitiei, a independentei justitiei, problema relatiei Romaniei cu Uniunea Europeana"    In perioada 18-22 septembrie 2019, la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timis, are loc Expo CASA, Construct & Imobiliare, cel mai important targ de imobiliare din partea de vest a Romaniei

SOLIDARITATE. Baroul Timis cere pedepsirea politistului care, in urma cu cateva zile, a agresat un avocat aflat in sediul Politiei Statiunii Mamaia

Conducerea Baroului Timis a luat atitudine fata de agresarea unui confrate, in urma cu aproape doua saptamani, in sediul Politiei Statiunii Mamaia.

Avocatul Adrian Gheorghita, din cadrul Baroul Constanta, se afla in sediul politiei, in 29 august, pentru a solicita lamuriri intr-un caz pe care-l reprezenta, moment in care politistul Tiberiu Popovici l-ar fi lovit cu pumnul in zona abdomenului, apoi l-a imbrancit.

Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta au deschis un dosar penal pentru ultraj judiciar si purtare abuziva si au dispus, in data de 6 septembrie, punerea sub control judiciar a politistului agresor.

“Consiliul Baroului Timis, intrunit in sedinta din data de 10.09.2019, a luat act de incidentul care a avut loc la sediul Politiei din Statiunea Mamaia, jud. Constanta, in care un politist aflat in exercitarea atributiilor de serviciu, a agresat fizic un confrate avocat, membru al Baroului Constanta, care se afla acolo in reprezentarea unui client.

Un asemenea comportament nu face cinste Politiei Romane, organele judiciare competente trebuind sa manifeste o interventie rapida si ferma, pentru tragerea la raspundere penala si disciplinara a celui vinovat.

In exercitarea profesiei si in legatura cu aceasta avocatul este protejat de lege. Avocatul promoveaza si apara drepturile, libertatile si interesele legitime ale omului, astfel incat orice prejudiciere a avocatul echivaleaza cu o nesocotire a drepturilor si intereselor legitime ale omului.

Remintim ca avocatul, in exercitarea profesiei, este partener indispensabil al justitiei, ocrotit de lege.

Consiliul Baroului Timis isi exprima solidaritatea deplina si neconditionata fata de confratele avocat, precum si fata de Corpul Avocatilor din Baroul Constanta, sustinand toate demersurile efectuate si, fara a impieta asupra anchetei penale aflata in derulare si fara a nesocoti prezumtia de nevinovatie, condamna public o asemenea conduita”, se precizeaza in comunicatul emis de Baroul Timis si semnat de decanul Sergiu Stanila. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: