INCIDENT. Invatatoare retinuta de politisti, dupa ce a atacat doi elevi cu spray lacrimogen. Care este decizia luata de directiunea scolii

O invatatoare din Satu Mare a fost retinuta pentru rele tratamente aplicate minorului si purtare abuziva si urmeaza sa fie prezentata, joi, instantei de judecata, cu propunere de arestare preventiva, dupa ce, miercuri, a atacat cu spray paralizant doi elevi care ii deranjau ora.


Purtatorul de cuvant al IJP Satu Mare, Paula Cochera, a declarat, ca incidentul a avut loc la scoala gimnaziala din Santau.

Aici, o invatatoare a atacat cu spray lacrimogen doi elevi, de 6 si 7 ani.

„Am fost sesizati ca o invatatoare la ora a pulverizat spray lacrimogen catre doi elevi, de 6 si 7 ani, unul in clasa pregatitoare si altul in clasa a I-a pe motiv ca au deranjat la ora. Femeia a fost retinuta si urmeaza sa fie prezentata instantei pentru masurile legale”, a declarat Cochera.

Cei doi elevi au fost dusi la dispensar, dar nu au avut nevoie de spitalizare. In urma incidentului, toata scoala a fost evacuata.

Contractul de munca al invatatoarei din Satu Mare retinuta dupa ce a atacat doi elevi cu spray lacrimogen a fost desfacut. Nu este pentru prima data cand contractul este desfacut inainte de termen.

Purtatorul de cuvant al ISJ Satu Mare, Adriana Dinga, a declarat ca invatatoarei i s-a desfacut contractul de munca incepand de joi.

Clasa in care preda aceasta a fost preluata de un alt cadru didactic.

Despre invatatoare, Adriana Dinga spune ca a fost angajata cu norma intreaga, ca suplinitor, cu contract de munca pe perioada determinata, de un an, in urma concursului organizat de Inspectorat in 4 septembrie.

„Ca si reactie violenta nu stiu sa va spun, dar au fost situatii in anii trecuti in care a fost incadrata pe post tot ca suplinitor, la alte scoli, dar a cerut desfacerea contractului de munca inainte de terminarea anului scolar”, a afirmat Dinga. (V.E.)

Leave a Reply