BREAKING NEWS! Ioan-Sorin Buta, patronul firmei Bistrim-Dera SRL Timisoara, este cercetat pentru omor din culpa, dupa decesul a trei persoane dintr-un bloc in care a efectuat lucrari de deratizare     Noul avocat al mamei Luizei Melencu, Carmen Obirsanu, anunta ca de la dosarul Caracal lipsesc probe cheie privind disparitia Luizei Melencu.     Vicepresedintele SNPPC Timis, agentul sef Valer Kovacs, a demisionat din functie si a aderat la un alt sindicat al politistilor, SNPR DECUS     Actualul management al IPJ Timis, "cel mai corupt si mai pervers, impus cu forta de clasa politica", acuza comisarul Dan Vasile     Noul ministru de Interne, Marcel Vela, a inceput curatenia la varful sistemului: i-a demis pe seful Directiei Resurse Umane si pe cel al Directiei Audit din cadrul MAI    Boxerul Flavius Biea a castigat la puncte meciul sustinut, sambata seara, la Londra, in compania nicaraguanului Berman Sanchez

INCIDENT. Invatatoare retinuta de politisti, dupa ce a atacat doi elevi cu spray lacrimogen. Care este decizia luata de directiunea scolii

O invatatoare din Satu Mare a fost retinuta pentru rele tratamente aplicate minorului si purtare abuziva si urmeaza sa fie prezentata, joi, instantei de judecata, cu propunere de arestare preventiva, dupa ce, miercuri, a atacat cu spray paralizant doi elevi care ii deranjau ora.

Purtatorul de cuvant al IJP Satu Mare, Paula Cochera, a declarat, ca incidentul a avut loc la scoala gimnaziala din Santau.

Aici, o invatatoare a atacat cu spray lacrimogen doi elevi, de 6 si 7 ani.

„Am fost sesizati ca o invatatoare la ora a pulverizat spray lacrimogen catre doi elevi, de 6 si 7 ani, unul in clasa pregatitoare si altul in clasa a I-a pe motiv ca au deranjat la ora. Femeia a fost retinuta si urmeaza sa fie prezentata instantei pentru masurile legale”, a declarat Cochera.

Cei doi elevi au fost dusi la dispensar, dar nu au avut nevoie de spitalizare. In urma incidentului, toata scoala a fost evacuata.

Contractul de munca al invatatoarei din Satu Mare retinuta dupa ce a atacat doi elevi cu spray lacrimogen a fost desfacut. Nu este pentru prima data cand contractul este desfacut inainte de termen.

Purtatorul de cuvant al ISJ Satu Mare, Adriana Dinga, a declarat ca invatatoarei i s-a desfacut contractul de munca incepand de joi.

Clasa in care preda aceasta a fost preluata de un alt cadru didactic.

Despre invatatoare, Adriana Dinga spune ca a fost angajata cu norma intreaga, ca suplinitor, cu contract de munca pe perioada determinata, de un an, in urma concursului organizat de Inspectorat in 4 septembrie.

„Ca si reactie violenta nu stiu sa va spun, dar au fost situatii in anii trecuti in care a fost incadrata pe post tot ca suplinitor, la alte scoli, dar a cerut desfacerea contractului de munca inainte de terminarea anului scolar”, a afirmat Dinga. (V.E.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *