WOMEN RALLY. Participare record la etapa din Cluj-Napoca a campionatului national de automobilism feminin! La startul competitiei se vor alinia 70 de masini, la bordul carora se vor afla peste 100 de femei

Concursul national de automobilism feminin Women Rally revine, in acest weekend, la Cluj-Napoca, unde se vor alinia la start nu mai putin de 70 de masini si peste 100 de participante.


Devenit, anul acesta, un campionat national organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv (FRAS), Women Rally este considerat, deja, un reper in motorsportul autohton, fiind cea mai importanta competitie automobilistica de amatori dedicata doamnelor si domnisoarelor pasionate de condus.

Etapa de la Cluj-Napoca va fi prefatata, vineri seara, de briefingul concurentelor, care va incepe la ora 19, in sala de conferinte a Cluj Arena.

Startul festiv va fi dat, sambata, 14 septembrie, incepand cu ora 10,30, pe esplanada Cluj Arena, de unde concurentele se vor deplasa pana la VIVO! Cluj-Napoca unde, incepand cu ora 11,30, se vor desfasura cele doua manse de concurs.

Cele mai rapide concurente vor fi premiate la dineul oficial, gazduit de RMB Inter Auto Mercedes-Benz, de la ora 19.

Evenimentul se incheie duminica, 15 septembrie, cand participantele si invitatii lor sunt asteptati la o vizita special organizata la Salina Turda si la Crama La Salina.

Pe langa bine cunoscutul format de 3 zile care a atras nenumarate complimente din partea concurentelor, organizatorii au pregatit pentru etapa de la Cluj o serie de surprize.

Datorita numarului mare de inscrieri, traseul de concurs organizat in parcarea VIVO! Cluj-Napoca propune de aceasta data un circuit perfect simetric care va permite startul simultan a doua masini.

Chiar si cei mici concurenti vor putea intra in atmosfera competitiei, in cadrul sesiunilor de karting pregatite de organizatori, vineri, 13 septembrie, la Kids Karting Experience.

Printre invitatii speciali ai acestei editii se numara femei implicate in motorsportul national la cel mai inalt nivel, care vor sta la dispozitia concurentelor pentru a impartasi mai multe despre urmatorii pasi in motorsport.

Mirela Bucovicean, presedinta Comisiei pentru Femei FRAS, va participa cu una dintre masinile ei de concurs; tot cu o masina de raliu va fi prezenta Cristiana Oprea, care va pilota o Dacia Sandero cu care a concurat in Campionatul National de Raliuri.

Lista este completata de copilotul Alina Bianca Pop, care are numeroase participari atat in Campionatul National de Raliuri, cat si in cel European.

Medicul stomatolog Laura Savu, organizatorul Women Rally Romania, spune ca asteapta cu nerabdare aceasta etapa a campionatului national de automobilism feminin, fiind etapa cu cel mai mare numar de concurente de la inceput si pana in prezent.

“Concurentele care au mai participat la editiile anterioare asteapta, din marturisirile lor, cu nerabdare, sa se bucure de acea atmosfera unica si prietenoasa din cadrul evenimentului si totodata revederea cu celelalte participante. Atat ele cat si cele care participa pentru prima data, impinse de curiozitatea de a lua parte la  o astfel de competitie, si-au propus sa calce pedala de acceleratie cat mai tare, intr-un cadru organizat, pentru a-si  testa astfel limitele si  pentru a ocupa un loc cat mai sus in clasament”.

Women Rally este un concept unic in Romania, care imbina viteza si adrenalina cu notiuni de conducere defensiva si momente de relaxare intre prietene.

La un an de la infiintare, tot mai multi parteneri isi manifesta interesul pentru acest Campionat, lucru care face posibila continuarea misiunii caritabile a evenimentelor. Etapa Women Rally de la Cluj sustine Asociata Little People si organizarea Galei de Craciun Temerarii.

Etapa a 3-a a Campionatului National Women Rally, Cluj-Napoca, 13-15 septembrie 2019, este organizata sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv  si Automobil Clubului Roman, cu sprijinul Primariei ai al Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca, Consiliului Judetean Cluj si al Cluj Arena.

Noutatile din Campionatul National Women Rally pot fi urmarite pe site-ul oficial www.womenrally.ro, pe instagram @womenrally.ro si pe pagina de facebook. (I.P.)

 

Leave a Reply