BREAKING NEWS! Pe lista viitorului guvern PNL se afla si doi banateni: rectorul UVT, Marilen Pirtea, la Educatie, si Marcel Vela, fostul primar din Caransebes, la Interne    Un grup de sapte membri ai CSM, printre care si judecatorul timisorean Mihai Balan, cer revocarea presedintei Lia Savonea, pentru o serie de nereguli manageriale    Lipsa de performanta a lui Nicolae Robu in fruntea PNL Timis ar putea sa duca la inlocuirea acestuia cu deputatul Marilen Pirtea    Doi politisti din cadrul IPJ Timis care au parasit sistemul in urma unor presiuni sau incidente, vor fi prezenti, maine seara, de la ora 19, la emisiunea Cronica rutiera, a TV Europa Nova Timisoara    Norvegienii, nemultumiti ca UEFA a permis accesul copiilor pe Arena Nationala: "Este o mare gluma. Asta nu e o pedeapsa, e bataie de joc!"    Actrita Tamara Buciuceanu Botez a decedat la varsta de 90 de ani

Politist de la IPJ Timis condamnat la inchisoare pentru luare de mita! Agentul a luat 400 de lei pentru a nu aplica o amenda contraventionala pentru depasirea vitezei legale

Trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si abuz in serviciu, ambele raportate la Legea nr. 78/2000 privind combaterea coruptiei, agentul de politie Alin Maghiari, de la Sectia 1 Politie Rurala Timisoara, si-a aflat pedeapsa.

Judecatorul care a solutionat dosarul in faza de fond a procesului nu a tinut cont de apararea politistului, in conditiile in care ofiterii DGA au realizat flagrantul la limita, astfel ca a decis condamnarea lui Alin Maghiari la 3 ani de inchisoare, cu suspendare, si efectuarea a 80 de zile de munca neremunerata la Horticultura sau la Primaria Timisoara. 

Potrivit rechizitoriului, la data de 20.06.2018, in jurul orei 21.00, inculpatul Alin Maghiari, agent principal de politie, aflat in exercitarea atributiilor de serviciu privind constatarea unor fapte contraventionale de catre participantii la trafic pe Drumul Judetean 592, intre localitatile Timisoara si Mosnita Noua, l-a depistat pe martorul denuntator T.I.C. depasind viteza legala admisibila, in timp ce acesta conducea autoturismul pe drumul public aratat mai sus.

“Inculpatul nu a aplicat sanctiunea contraventionala prevazuta de lege martorului denuntator, pretinzandu-i, in schimb, si primind de la acesta suma de 400 de lei cu titlu de mita”, ne-a comunicat, in octombrie 2018, la data trimiterii in judecata, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis. In urma denuntului, a fost prins in flagrant de ofiterii DGA Timis.

Sentinta Tribunalului Timis nu este definitiva, ci poate fi atacata cu apel in 10 zile de la comunicarea copiei minutei. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: