Politist de la IPJ Timis condamnat la inchisoare pentru luare de mita! Agentul a luat 400 de lei pentru a nu aplica o amenda contraventionala pentru depasirea vitezei legale

Trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si abuz in serviciu, ambele raportate la Legea nr. 78/2000 privind combaterea coruptiei, agentul de politie Alin Maghiari, de la Sectia 1 Politie Rurala Timisoara, si-a aflat pedeapsa.


Judecatorul care a solutionat dosarul in faza de fond a procesului nu a tinut cont de apararea politistului, in conditiile in care ofiterii DGA au realizat flagrantul la limita, astfel ca a decis condamnarea lui Alin Maghiari la 3 ani de inchisoare, cu suspendare, si efectuarea a 80 de zile de munca neremunerata la Horticultura sau la Primaria Timisoara. 

Potrivit rechizitoriului, la data de 20.06.2018, in jurul orei 21.00, inculpatul Alin Maghiari, agent principal de politie, aflat in exercitarea atributiilor de serviciu privind constatarea unor fapte contraventionale de catre participantii la trafic pe Drumul Judetean 592, intre localitatile Timisoara si Mosnita Noua, l-a depistat pe martorul denuntator T.I.C. depasind viteza legala admisibila, in timp ce acesta conducea autoturismul pe drumul public aratat mai sus.

“Inculpatul nu a aplicat sanctiunea contraventionala prevazuta de lege martorului denuntator, pretinzandu-i, in schimb, si primind de la acesta suma de 400 de lei cu titlu de mita”, ne-a comunicat, in octombrie 2018, la data trimiterii in judecata, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis. In urma denuntului, a fost prins in flagrant de ofiterii DGA Timis.

Sentinta Tribunalului Timis nu este definitiva, ci poate fi atacata cu apel in 10 zile de la comunicarea copiei minutei. (G.I.)

Leave a Reply