Primul incident ELECTORAL din Timisoara. Un tanar din Mehedinti a vandalizat mai multe corturi electorale amplasate in centrul orasului. A fost prins cu ajutorul sistemului “Big Brother” si va fi cercetat pentru distrugere

Politistii locali aflati in patrulare azi-noapte, in Piata Libertatii, au depistat un barbat care a vandalizat mai multe corturi electorale, amplasate in zona centrala a Timisoarei.


Cel in cauza a fost observat, jurul orei 4,30, cu ajutorul sistemului de supraveghere video supranumit “Big Brother”, care functioneaza in mai multe zone ale Timisoarei, dar mai cu seama in zona centrala.

Un echipaj de politie s-a deplasat rapid la fata locului, iar in urma legitimarii s-a stabilit ca este vorba despre C.F., de 30 de ani, cu domiciliul in Drobeta Turnu Severin, judetul Mehedinti.

Acesta a declarat ca nu stie de ce a distrus corturile, ca a incercat sa vada daca are putere sa le darame si ca a consumat bauturi alcoolice. Acesta a mai spus ca lucreaza in Austria, ca era in concediu si Romania si ca se afla in Timisoara in trecere. Corturile deteriorate apartin partidelor PNL, USR si PMP.

Barbatul a fost predat politistilor de la Sectia 1 Timisoara in vederea continuarii cercetarilor sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere. De remarcat ca au fost distruse doar corturile partidelor de dreapta, ceea ce contureaza o actiune selectiva si intentionata.

“Politia Locala atrage atentia persoanelor certate cu legea sa nu mai recurga la gesturi care contravin normelor legale deoarece pot fi oricand identificati, pe raza municipiului Timisoara fiind amplasate camere de supraveghere in mai multe locatii care au rolul de a-i depista pe cei care nu respecta actele normative in vigoare si pentru a conferi siguranta celorlalti cetateni”, a transmis Daniela Seracin, purtatorul de cuvant al Politiei Locale Timisoara.

Dupa acest incident cu conotatii electorale, presedintele PMP Timis, Cornel Samartinean, a postat pe Facebook un mesaj in care recomanda membrilor de partid sa nu se lase intimidati de aceste atacuri.

“PMP Timis protesteaza impotriva celor care, in noaptea de marti spre miercuri, in municipiul Timisoara, au vandalizat cortul montat cu autorizatie legala, unde membrii partidului au adunat semnaturi in cadrul campaniei prezidentiale.

PMP Timis indeamna electoratul sa nu se lase intimidat de aceste atacuri venite din partea fortelor ostile democratiei, a celor ce doresc sa perpetueze domnia faradelegii”, precizeaza parlamentarul de Timis. (Mara Ion)

Leave a Reply