BREAKING NEWS! Pe lista viitorului guvern PNL se afla si doi banateni: rectorul UVT, Marilen Pirtea, la Educatie, si Marcel Vela, fostul primar din Caransebes, la Interne    Un grup de sapte membri ai CSM, printre care si judecatorul timisorean Mihai Balan, cer revocarea presedintei Lia Savonea, pentru o serie de nereguli manageriale    Lipsa de performanta a lui Nicolae Robu in fruntea PNL Timis ar putea sa duca la inlocuirea acestuia cu deputatul Marilen Pirtea    Doi politisti din cadrul IPJ Timis care au parasit sistemul in urma unor presiuni sau incidente, vor fi prezenti, maine seara, de la ora 19, la emisiunea Cronica rutiera, a TV Europa Nova Timisoara    Norvegienii, nemultumiti ca UEFA a permis accesul copiilor pe Arena Nationala: "Este o mare gluma. Asta nu e o pedeapsa, e bataie de joc!"    Actrita Tamara Buciuceanu Botez a decedat la varsta de 90 de ani

Breaking NEWS! Laura Codruta Kovesi a fost votata de Consiliul UE pentru functia de procuror-sef european, obtinand 17 voturi din 22

Laura Codruta Kovesi a fost votata de Consiliul UE pentru functia de procuror-sef european, in ciuda opozitiei guvernului de la Bucuresti. Fosta sefa a DNA este primul magistrat european care va ocupa aceasta functie, nou infiintata.

”Candidata noastra a obtinut 17 voturi din 22 de voturi exprimate. Este o victorie categorica”, a scris pe Facebook europarlamentarul PNL Siegfried Muresan. ”Este o victorie imensa pentru Romania, la care a contribuit decisiv Presedintele Klaus Iohannis, alaturi de liderii si europarlamentarii PNL care au facut un lobby intens pentru Laura Codruta Kovesi”, a precizat PNL intr-un comunicat.

Parlamentul European – cealalta institutie implicata in numire, o sustine pe Kovesi. Urmeaza si un vot in Consiliul European, dar acesta este o formalitate, numirea lui Kovesi in functie este deja o certitudine. Asta inseamna ca fosta sefa a DNA va fi instalata in functie.

Reamintim ca premierul Viorica Dancila i-a cerut ambasadorului Romaniei la UE, Luminita Odobescu, sa voteze impotriva desemnarii Laurei Codruta Kovesi. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: