Politisti si instructori auto retinuti de DNA, dupa ce au fost prinsi in flagrant ca luau cate 500 de euro pentru fraudarea examenului de permis

Sase politisti, printre care si seful Serviciului de Permise Giurgiu, si sapte instructorii auto au fost adusi la Bucuresti si audiati toata noaptea de procurorii DNA.


Acestia au fost retinuti de ofiterii Directiei Generale Anticoruptie, care, joi noapte, au facut 26 de perchezitii la sediul Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Autoturismelor (DRPCIV) Giurgiu si la locuintele suspectilor, intr-un dosar privind obtinerea frauduloasa de permise auto.

Ei sunt acuzati ca ar fi luat bani de la elevi care doreau sa treca examenul de permis, chiar daca nu stiau sa conduca sau sa citeasca semnele de circulatie.

Cei care doreau sa obtina permisul de conducere fara niciun fel de efort, trebuiau sa scoata 500 de euro din buzunar, acesta era pretul obisnuit in Giurgiu. Dadeau banii instructorilor, care, mai departe, ii transmiteau politistilor examinatori. Intreaga retea a fost descoperita printr-un flagrant.

Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie, alaturi de procurorii DNA, i-au surprins pe politisti chiar in momentul in care luau mita de la instructori.

Este unul dintre cele mai mari dosare in care sunt implicati politisti de la serviciul permise, dupa ce in Pitesti zeci de persoane au fost condamnate pentru aceleasi infractiuni.

Continua audierile si la aceasta ora la sediul Directiei Nationale Anticoruptie. (V.E.)

Leave a Reply