Eveniment stiintific international major la Timisoara, la care participa aproape 1300 de medici! Curs International de Ghiduri si Protocoale in Anestezie-Terapie Intensiva si Medicina de Urgenta, editia a 17-a

In perioada 26-28 septembrie 2019, la Timisoara va avea loc una din cele mai importante manifestari stiintifice medicale din Europa Centrala si de Est: Cursul International de Ghiduri si Protocoale in Anestezie-Terapie Intensiva si Medicina de Urgenta, editia a 17-a.


Recunoasterea nationala si internationala de care se bucura acest eveniment se bazeaza pe argumente extrem de puternice.

In primul rand, o participare numeroasa, peste 1500 participanti inscrisi pana in acest moment: 88 speakeri dintre care 49 internationali si 39 nationali, 1280 medici, 200 asistente medicale, 130 studenti si 65 reprezentanti ai companiilor medicale din tara si strainatate.

De asemenea, un program stiintific foarte bogat , incluzand conferinte, simpozioane, mese rotunde, workshopuri de pregatire practica, sustinut, alaturi de reprezentantii scolii romanesti de ATI si Medicina de Urgenta, de cele mai mari personalitati ale specialitatii noastre pe plan mondial:

– fostul, actualul si viitorul presedinte al European Society of Anesthesiology (ESA), societatea reprezentativa a specialitatii noastre la nivel european

– lideri ai Societatii Mondiale de Anestezie, World Federation Societies of Anaesthesiologists (WFSA)

– lideri ai Societatii Mondiale de Terapie Intensiva, World Federation Societies of Intensive and Critical Care Medicine (WFSICCM)

– lideri si reprezentanti de seama ai scolii Nord-Americane de Anestezie si Terapie Intensiva, ca si ale celor mai importante scoli medicale din Europa si Israel

Cursul este si ocazia prezentarii unor proiecte majore realizate de Societatea Romana de ATI in ultima perioada: SIMLAB, un program de realizare a unei retele de centre de training avansat prin simulare in ATI si alte specialitati, cu finantare din fonduri europene, de care au beneficiat 5 Universitati de Medicina si Farmacie din tara, printre care si Timisoara.

Proiectul TIM (Terapia Intensiva Mobila), un proiect de  colaborare interdisciplinara, prin impicarea serviciilor ATI in ingrijirea pacientilor din alte sectii, inspirat de un model American, proiect implementat cu succes in Spitalul Judetean Timisoara si care este de interes national.

Dezvoltarea Platformei Nationale de E-Learning in ATI, specialitatea aflata in prima linie a racordarii la standardele europene de educatie, fiind singura specialitate care a adoptat oficial Diploma Europeana de Anestezie-Terapie Intensiva ca si parte a examenului de medic specialist.

Cursul este prima manifestare stiintifica care va avea loc in Iulius Congress Hall, locatia moderna situata in complexul Iulius Town, complex inaugurat in luna septembrie 2019.

Cursul este organizat de Societatea Romana de Anestezie Terapie Intensiva, Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” Timisoara si Asociatia pentru ATI “Aurel Mogoseanu” Timisoara.

Presedintele acestui curs va fi prof. dr. Dorel Sandesc, prorector al UMF ”Victor Babes” Timisoara, vicepresedinte al Societatii Romane de Anestezie si Terapie Intensiva. (I.P.)

 

 

Leave a Reply