Moment festiv la Universitatea Politehnica Timisoara! Deschiderea anului de invatamant cu numarul 100, start jubiliar pentru 14.000 de studenti, din care aproape 5.000 de “boboci”

Deschiderea anului de invatamant la Universitatea Politehnica Timisoara a avut, in acest an, un caracter jubiliar, fiind cea cu numarul 100. Daca in 1920 Scoala Politehnica isi incepea activitatea cu 117 studenti, dintre care 89 inscrisi in anul intai si 28 in anul pregatitor, anul 2019-2020 incepe cu peste 14000 de studenti, la toate formele de invatamant, din care circa 4800 sunt  „boboci”.


Festivitatile organizate de cele 10 facultati ale UPT au demarat inca de la ora 9, cu deschiderea festiva a anului la Automatica si Calculatoare, cea mai mare facultate a institutiei, cu peste 3000 de studenti. La eveniment au luat parte primarul Timisoarei, Nicolae Robu, el insusi cadru didactic al facultatii, rectorul UPT, Viorel-Aurel Serban, prorectorul Florin Dragan, conducerea facultatii, reprezentanti ai mediului economic, dar si ai studentilor.

Rectorul Universitatii Politehnica Timisoara le-a vorbit studentilor despre istoria, traditia, prestigiul si performantele celei mai mari si renumite institutii de invatamant superior din vestul tarii, subliniind eforturile pe care UPT le-a depus mereu pentru asigurarea celor mai bune conditii de studiu, de cazare si masa, pentru acordarea celor mai mari burse din tara, dar si pentru dezvoltarea unei baze materiale de invidiat, cu peste 100 de imobile, cea mai moderna biblioteca din Romania, baze sportive cum nu mai are nicio alta universitate.

In luarile de cuvant din cadrul festivitatilor organizate de facultati s-a amintit si faptul ca generatia care intra acum pentru prima data in amfiteatrele UPT, generatia cu numarul 100, are si privilegiul de a fi martor la evenimente importante, printre care 2020 – Anul Politehnicii in Timisoara, Centenarul UPT, dar si cele ce se vor derula in 2021, cand Timisoara va fi Capitala Culturala Europeana. Astfel, indemnurile pentru studenti au fost nu doar pentru a invata, ci si de a gusta din placerile vietii de student.

“Ca in fiecare an, reprezentantii mediului economic au fost alaturi de UPT si la festivitati, asa cum sunt, de altfel, pe parcursul intregului an. Majoritatea acestora sunt absolventi ai Politehnicii timisorene, ajunsi in pozitii de conducere sau chiar detinatori ai unor mari companii. Asa cum acestia au remarcat, mai in gluma mai in serios, spre deosebire de perioada studentiei lor, un fapt imbucurator este cresterea numarului studentelor, proportia acestora in randul totalului studentilor din UPT fiind in prezent de circa 50%”, ne-a transmis Lucian Ronkov, purtatorul de cuvant al UPT.

Studentii au putut afla, cu aceasta ocazie si perspectivele foarte bune de cariera pe care le au ca absolventi ai Universitatii Politehnica Timisoara, mai ales in societatea tot mai tehnologizata de astazi.

Nu in ultimul rand, cei mai buni studenti au fost premiati in cadrul festivitatilor de deschidere a anului de invatamant. (I.P.)

Leave a Reply