Demiterea inspectorului sef al ISCTR, o “razbunare” a PSD impotriva ALDE. Finul lui Calin Popescu Tariceanu a fost trimis acasa dupa ce a facut ravagii printre transportatorii din Bucovina

Unul dintre consilierii lui Nistor Duval, fostul sef al Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier (ISCTR), ne-a dezvaluit motivele care au stat la baza demiterii sefului sau din functie.


Intr-un mesaj trimis la redactia Impact Press, Paul Fesachi, care se recomanda ca fiind consilierul fostului inspector de stat sef, ne dezvaluie faptul ca Nistor Duval, “regele” taximetriei din Craiova, ar fi, de fapt, victima deciziei de schimbare din functie a sefului ISCTR Suceava, unul dintre sefii de institutii deconcentrate care beneficiaza de sustinerea PSD.

“Sunt, pana maine, inca, consilierul inspectorului sef de stat Nistor Duval si doresc sa va aduc la cunostinta ca in urma controlului dispus de inspectorul sef de stat Duval in zona Moldovei, in saptamana 23 – 27.09.2019, in urma unor reclamatii venite de la sindicatele transportatorilor bucovineni, referitoare la abuzurile sefului ISCTR de judet, Mihalescul Radu, au fost efectuate controale 24 de ore.

Au fost aplicate sanctiuni in valoare de 500.000 de lei pentru negreutatii transportate, timpilor de conducere, lipsei documentelor de la bordul autovehiculelor.

Domnul inspector sef de stat a dispus schimbarea coordonatorului judetean de la Suceava. Domnul ministru Cuc, aflat la Suceava in campanie electorala, a dispus demiterea domnului Nistor Duval”, este mesajul primit la redactia Impact Press de la Paul Fesachi.

De remarcat ca, in urma cu o luna, ziarul Indiscret din Craiova a dezvaluit faptul ca Nistor Duval a monopolizat serviciul de taximetrie din capitala Olteniei.

“Despre Duval se poate spune, fara a se exagera ca este stapanul absolut al taximetriei din Craiova, el conducand din umbra aceasta activitate, de zeci de ani. De altfel, despre patronul Romnicon se spune ca stabileste arbitrar tarifele si impune unilateral conditii in aceasta activitate, cu largul concurs al unor persoane din administratia locala craioveana.

Duval este, de asemenea, patronul uneia dintre cele mai mari firme de curatenie din Romania, firma care, conform unor surse din piata, trece printr-o perioada dificila. Activitatea sa economica este intregita cu niscai afaceri imobiliare pornite in ultimii ani, printre care, se pare, se numara si constructia unor blocuri.

Ce il recomanda pe Duval sa ocupe ditamai postul de inspector sef al ICSTR-ului este greu de precizat, insa cu siguranta relatia sa de cumetrie cu Tariceanu a atarnat greu”, scriau, in 7 august 201, ziaristii de la Indiscret.

Reamintim ca in locul lui Nistor Duval, la conducerea ISCTR, a fost numit timisoreanul Florin Gagea. (V.E.)

Leave a Reply