BREAKING NEWS! Pe lista viitorului guvern PNL se afla si doi banateni: rectorul UVT, Marilen Pirtea, la Educatie, si Marcel Vela, fostul primar din Caransebes, la Interne    Un grup de sapte membri ai CSM, printre care si judecatorul timisorean Mihai Balan, cer revocarea presedintei Lia Savonea, pentru o serie de nereguli manageriale    Lipsa de performanta a lui Nicolae Robu in fruntea PNL Timis ar putea sa duca la inlocuirea acestuia cu deputatul Marilen Pirtea    Doi politisti din cadrul IPJ Timis care au parasit sistemul in urma unor presiuni sau incidente, vor fi prezenti, maine seara, de la ora 19, la emisiunea Cronica rutiera, a TV Europa Nova Timisoara    Norvegienii, nemultumiti ca UEFA a permis accesul copiilor pe Arena Nationala: "Este o mare gluma. Asta nu e o pedeapsa, e bataie de joc!"    Actrita Tamara Buciuceanu Botez a decedat la varsta de 90 de ani

Zi istorica, la Timisoara! A fost inaugurata Clinica de Mari Arsi, cel mai modern centru pentru tratarea marilor arsi din toata tara

Clinica de Mari Arsi din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara a fost inaugurata, astazi, in prezenta ministrului Sanatatii si a oficialitatilor locale. Sorina Pintea a apreciat ca dotarile clinicii de la Timisoara, care functioneaza in Casa Austria, se ridica sau chiar depasesc conditiile unitatilor similare din strainatate.

De asemenea, a subliniat faptul ca aceasta poate fi considerata o zi istorica, mai cu seama ca, in curand, vor fi comemorate victimele tragediei de la Colectiv.

Nu in ultimul rand, Sorina Pintea a declarat ca, prin alocarea de fonduri pentru construirea clinicii de la Timisoara, a demonstrat ca Ministerul Sanatatii nu a tinut cont de culoarea politica, ci de nevoile reale ale spitalului.

“In sfarsit, avem un centru pentru mari arsi care poate sa trateze acest pacient in conditii absolut optime pentru aceasta patologie. Am vazut centre din strainatate si sunt nespus de mandra ca acest centru este poate chiar la un nivel superior.

Este foarte important ca, incepand de joi, acest centru va putea sa primeasca pacienti, ca are medici si personal mediu pregatit sa trateze acest tip de pacienti, ca Ministerul Sanatatii, autoritatile locale si spitalul au realizat aceasta minune. Este o zi istorica. Practic, sunt primele paturi care corespund cu adevarat tuturor standardelor”, a declarat ministrul Sorina Pintea.

Dotarea clinicii s-a ridicat la aproape 2 milioane de euro, fiind prima din tara de o asemenea anvergura. Potrivit directorului Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara, Marius Craina, trei din cele cinci boxe sunt functionale imediat, iar celelalte doua, in maximum trei saptamani.

“Aparatura medicala este achizitionata si achitata de catre Ministerul Sanatatii, cu finantare de la Banca Mondiala. Boxele sunt gata, primele trei vor intra in functie. Aceste lucrari suplimentare au fost necesare pentru ca un generator care asigura energia electrica in caz de probleme si o alta achizitie a Ministerului Sanatatii, prin Banca Mondiala. De aceea vom porni cu trei boxe. Am considerat obligatoriu sa le pornim, pentru ca fiind finalizate, personal existent, aparatura sosita de la Ministerul Sanatatii, era incorect si inuman sa nu pornim cu ele, chiar daca pentru celelalte doua. Avem 50 de persoane care lucreaza”, a explicat directorul Spitalului Judetean Timisoara, Marius Craina. (Mara Ion)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: