Baroul Timis s-a infratit cu Baroul Strasbourg! Acordul a fost semnat de decanii Sergiu Stanila si Christophe Darbois, la Paris

Decanul Baroului Timis, Sergiu Stanila a reusit o adevarata lovitura de imagine pentru avocatura din capitala Banatului, in cadrul unui eveniment profesional care a avut loc, in urma cu doua zile, in Franta, la Paris.


Este vorba despre semnarea Acordului de Infratire dintre Baroul Strasbourg si Baroul Timis, document in care se pledeaza pentru intarirea legaturilor de prietenie si de fraternitate dintre avocatii romani si cei francezi, membri ai celor doua barouri.

Ceremonia fost gazduita de Consiliul National al Barourilor din Franta si i-a avut ca protagonisti pe decanul Baroului Strasbourg, Christophe Darbois, si Sergiu Stanila, decanul Baroului Timis.

La eveniment a participat si ambasadorul Romaniei la Paris, Luca Niculescu.

Ca urmare a infratirii, cele doua barouri vor pune in aplicare politici de cooperare si de schimb de experienta, precum stagii de specializare sau de actualizare, in domeniul de interes comun privind exercitarea profesiei de avocat.

De asemenea, se vor face schimburi de informatii cu privire la normele de drept, la practicile judiciare, la modificarile esentiale de drept si de procedura care intervin in fiecare din cele doua tari si care pot duce la dezvoltarea activitatii barourilor.

Nu in ultimul rand, se va raspunde cererilor de informatii practice care vor veni de la confrati, colaboratori sau stagiari inscrisi in cele doua barouri.

Din delegatia Baroului Timis care a fost prezenta la acest eveniment au facut parte, alaturi de decanul Sergiu Stanila, si alti membri ai Consiliului Baroului, respectiv Cezar Obarsie, Paul Ciucur, Cristian Ioan Banda, Bogdan Tulbure, Olivian Taran, Popa Cristian, lista fiind incheiata de Roberta Anitei si Anca Maria Popa.

Semnarea Acordului de Infratire dintre Baroul Strasbourg si Baroul Timis a fost cuprins in seria manifestarilor din cadrul Conferintei despre viitorul profesiei “Perspective franco-romane”, desfasurata in 8 octombrie, in capitala Frantei. Conferinta a fost organizata de Consiliul National al Barourilor din Franta, cu prilejul sezonului diplomatic Franta – Romania. (G.I.)

 

One thought on “Baroul Timis s-a infratit cu Baroul Strasbourg! Acordul a fost semnat de decanii Sergiu Stanila si Christophe Darbois, la Paris

Leave a Reply