Prezidentiabilul Alexandru Cumpanasu, in atentia DNA! Acesta a primit de la Ministerul Culturii o finantare nerambursabila de 1 milion de lei

Directia Nationala Anticoruptie a solicitat de la Ministerul Culturii documente legate de contractul pe care aceasta institutie l-a incheiat, in septembrie anul trecut, in timpul mandatului detinut de actorul George Ivascu, cu fundatia condusa de Alexandru Cumpanasu.


In urma cu o luna, Libertatea a scris ca Asociatia pentru Implementarea Democratiei (AID), condusa de Cumpanasu, a primit de la Ministerul Culturii o finantare nerambursabila de aproximativ 1 milion de lei.

Aceasta s-a facut in cadrul programului pentru Centenar, iar 840.000 de lei din acea suma au fost platiti ca drepturi de autor direct catre Cumpanasu, in schimbul realizarii a trei lucrari despre Marea Unire.

Libertatea a dezvaluit ca aceste trei lucrari sunt, de fapt, trei brosuri, de maximum 18 pagini fiecare, brosuri al caror continut a fost copiat, cu mici modificari, de pe Wikipedia, Google sau de pe diverse site-uri.

In replica, Alexandru Cumpanasu a sustinut ca este vorba despre trei carti, cu peste 200 de pagini fiecare, pe care le-a scris intr-o luna: „Am si eu niste capabilitati, aveam ideile dinainte”. Autorul a refuzat, insa invitatia de a veni si a prezenta cartile respective in redactia Libertatea. (V.E.)

 

One thought on “Prezidentiabilul Alexandru Cumpanasu, in atentia DNA! Acesta a primit de la Ministerul Culturii o finantare nerambursabila de 1 milion de lei

  1. Sa il ia si pe fratesau care e sef mare la frontiera, de nu a auzit nimeni de el. Doar sa pap bani is buni ăștia din familia Cumpanasu .

Leave a Reply