MANDAT. Secretarul unei primarii din Timis, arestat preventiv! Acesta a primit o spaga de 14.000 de euro pentru retrocedarea unui teren

Judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Timis a decis, astazi, arestarea preventiva pe 30 de zile a secretarului Primariei Orasului Gataia, Gheta Florin, acuzat de luare de mita si trafic de influenta.


De asemenea, a admis cererea procurorilor DNA Timisoara si a emis mandate de arestare si pentru inculpatii Petre Iulian Paul si Olah Edgar Augustin, ambii retinuti, ieri, pentru trafic de influenta.

Din ordonantele de retinere intocmite de procurori a rezultat ca exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada august – octombrie 2019, inculpatul Gheta Florin, in calitatea mentionata mai sus, ar fi pretins de la o persoana (martor in cauza) suma 20.000 euro, pentru a-si exercita influenta pe care pretindea ca o are fata de functionari din cadrul Primariei Gataia, judetul Timis, cu atributii in derularea procedurilor de retrocedare a unor terenuri.

In acelasi context, in data de 10 octombrie 2019, inculpatul Gheta Florin ar fi primit de la martor suma de 14.000 euro, urmand ca restul de bani sa-i fie remisi dupa rezolvarea favorabila a cererilor de retrocedare.

In perioada iunie – octombrie 2019, pentru acelasi motiv, ceilalti doi inculpati ar fi pretins de la martor suma de 40.000 euro. Denuntatorul este cetatean american de origine romana, care era indreptatit sa primeasca 40 de hectare de teren mostenite de la bunica sa.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Directiei Generale Anticoruptie.

Decizia Tribunalului Timis nu este definitiva, putand fi contestata la Curtea de Apel Timisoara. (G.I.)

Leave a Reply