Actrita Kira Hagi, fiica lui Gheorghe Hagi, vine la Timisoara pentru a participa la gala filmului “Intre chin si Amin”, unde detine un rol principal. Primul film despre Fenomenul Pitesti si reeducarea din puscariile comuniste, selectat la mai multe festivaluri

Dupa proiectiile de gala din mai multe orase, primul film despre fenomenul Pitesti, Intre Chin si Amin, de Toma Enache, ajunge la Timisoara, ajunge la Timisoara, luni, 14 octombrie, ora 19, la Filarmonica Banatul.


Alaturi de regizor, vor fi prezenti si actorii Constantin Cotimanis, Ana Parvu, Vali V. Popescu, Ailioaiei Alin si Kira Hagi, care, odata cu rolul din acest film, isi face debutul pe marele ecran.

Proaspat selectat la Florence Film Awards, Buenos Aires International Film Festival, International Sound&Film Music Festival din Croatia si prezent la Astra Film Festival 2019, Intre Chin si Amin aduce in fata spectatorilor o poveste tulburatoare de viata, petrecuta intr-una din cele mai crunte perioade din istoria moderna – reeducarea din puscariile comuniste.

„Putine filme reusesc sa surprinda adevarata dimensiune a rautatii umane. Ultimul secol a fost marcat de cele mai negre episoade din istoria umanitatii, in care s-au petrecut lucruri oribile, greu de conceput de mintea umana. Oamenii insa au reusit sa le faca fata, devenind, uneori, chiar mai tari in credinta.

Un hibrid intre drama si film istoric, Intre chin si Amin, regizat de Toma Enache, este povestea, filmata cu maiestie, a unui contrabasist care, dupa reintoarcerea in tara, este arestat de regimul comunist si tinut captiv intr-o inchisoare in care detinutii sunt supusi unui proces de reeducare prin tortura. 

Personajul principal parcurge un adevarat Drum al Crucii, care, in loc sa-i starpeasca credinta crestina, i-o intareste. Jocul actorilor este autentic iar distributia, inspirat aleasa, reuseste sa redea fidel suferinta personajelor. Imaginea si montajul sunt foarte bine realizate, iar regia confera filmului anvergura une productii cu buget mare.

S-a muncit mult pe partea de scenografie, unde decorul si costumele se evidentiaza prin acuratete si calitate. In concluzie, spectatorul se gaseste in fata unui excelent film artistic, cu o valoare istorica incontestabila, realizat cu gust, emotie si maiesttrie, de un regizor experimentat.” (Rome Prisma Independent Film Awards)

Intre Chin si Amin este un tribut adus celor care au cunoscut suferinta. Povestile uluitoare de viata si de rezistenta ale unor oameni fantastici, povesti care au luat nastere in perioada reeducarii, m-au determinat sa fac acest film.

Am simtit ca rezistenta si taria de caracter ale acestor oameni trebuiau marturisite si intr-un film. Nimic legat de acest subiect nu e usor. Chiar si sa asculti adevarul despre ce s-a intamplat acolo e greu si dureros.

Chinurile si torturile la care au fost supusi acei oameni sunt de neimaginat iar transpunerea lor intr-un film artistic nu poate fi nici ea usoara. Am considerat ca este de datoria noastra sa povestim lumii, atat cat putem noi, despre aceste adevaruri dureroase, despre suferintele indurate de acesti superoameni, despre puterea lor de a rabda, si in final, de a ierta,” declara Toma Enache

In rolurile principale ii puteti vedea pe Ana Parvu, Vali V. Popescu, Kira Hagi si Constantin Cotimanis. Din distributie mai fac parte: Ciprian Nicula, Ioachim Ciobanu, Laurentiu Stan,

Csaba Ciugulitu, Victoria Cocias, Teodora Calagiu Garofil, Dragos Stoica, Bogdan Salceanu, Iany Panait, Remus Stanescu, Adrian Culetu, Mircea Taiss, Iulian Traistaru, Armand Crisan, Stefan Gota, Petrica Moraru, Alexandru Mereuta, Adrian Anghel, Daniel Nitoi, Catalin Bocarnea, Michael Szegedi, Stelica Murariu, Octav Bjoza, George Stanca, Daniel Sin, Alin Ailioaei, Tina Malama, Tascu Lala, Vlad Buzea. Cu participarea extraordinara a actorilor: Ion Dichiseanu si Cezara Dafinescu.

Intre chin si Amin este realizat din fonduri private si orice intentie de a sprijini drumul lui prin tara este bine-venita. Donatiile se pot face pe site-ul www.lasteaua.ro, la sectiunea donatii.

Intre Chin si Amin va fi distribuit de La Steaua Film Studios.

Proiectia Intre Chin si Amin este adusa la Timisoara cu sprijinul Primariei Municipiului Timisoara si al Casei de Cultura a Municipiului Timisoara.

Intrarea la eveniment este libera, iar invitatiile se gasesc la casieria filarmonicii. (I.P.)

Leave a Reply