Ziua Armatei Romane se sarbatoreste in Iulius Town Timisoara! Defilare, expozitii de armament, concerte de fanfara, tehnici de supravietuire si oferta MApN pentru candidatii la o cariera in domeniu (P)

Sambata, 19 octombrie 2019, in Iulius Town se va desfasura un eveniment special ce se inscrie in seria manifestarilor dedicate sarbatoririi Zilei Armatei Romaniei. In intervalul orar 10 – 20, timisorenii sunt invitati sa ia parte la o serie de activitati captivante.


Cu acest prilej, militarii Brigazii 18 Cercetare Supraveghere „Decebal” vor fi prezenti in parcul Iulius Gardens din Iulius Town, curiosii putand sa admire tinutele militare, sa participe la expozitii si concerte de fanfara, sa invete tehnici de acordare a primului ajutor, dar si de supravietuire.

De la 12 la 20, muzica de fanfara va cuprinde orasul din oras, iar intre 14 si 20, la interval de doua ore, detasamente de militari vor defila in uniformele specifice, spre admiratia clientilor Iulius Town. De asemenea, vor avea loc si expozitii de tehnica militara, armament si echipamente de comunicatii folosite in teatrele de operatii.

La photo corner-ul tematic, admiratorii Armatei Romane vor avea ocazia sa se fotografieze purtand diverse articole de uniforma militara, precum veste de protectie, casti de pilot si alte accesorii specifice aviatorilor. Copiii vor fi atrasi de picturile pe fata in culori de camuflaj.

Tehnicile de supravietuire vor fi prezentate in cadrul unui minipoligon de cercetare, iar cele de acordare a primului ajutor se pot invata de la specialistii Spitalului Militar de Urgenta „Dr. Victor Popescu” din Timisoara, care vor oferi si alte servicii militare medicale din specialitatile:  O.R.L., dermatologie, psihologie, pneumologie, neurologie, oftalmologie, gastroenterologie, ginecologie si chirurgie.

Mai mult, cei care isi doresc o cariera in domeniul militar pot cere detalii de la punctul de informare, unde va fi prezentata oferta educationala a Ministerului Apararii Nationale.

Vino si tu in Iulius Town sa celebram Ziua Armatei Romaniei! (I.P.)

 

Leave a Reply