CCIA Timis organizeaza noi serii de cursuri de formare profesionala! Manager de proiect, cursul care pregateste specialisti pentru implementarea proiectelor cu finantare europeana (P)

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, prin Directia Formare si Perfectionare Profesionala, vine in sprijinul celor interesati cu noi serii de cursuri, dupa cum urmeaza:


Sesiune de instruire „Utilizare S.I.C.A.P”

Perioada: 21 – 25 octombrie 2019; Program: (luni-vineri, intre orele 17-19,30); Taxa de participare: 650 lei + TVA/pers. 10 % reducere membrii CCIAT); 20% reducere pentru absolventii cursului „Expert achizitii publice” organizat de CCIA Timis; Formator: Daniela GOIA.

Adresabilitate

Programul de formare profesionala se adreseaza compartimentelor de achizitii publice / persoanelor care utilizeaza platforma S.I.C.A.P. (sistem informatic colaborativ pentru mediu performant de desfasurare a achizitiilor publice), cat si viitorilor utilizatori S.I.C.A.P., avand  rolul de a usura modul de operare si intelegere a sistemului in ceea ce priveste procedurile electronice de achizitii publice.

Prin participarea la Sesiunea de Instruire  S.I.C.A.P., operatorii economici  vor deprinde abilitati in utilizarea mijloacelor electronice pentru aplicarea procedurilor de atribuire si pentru realizarea achizitiilor directe, prin intermediul catalogului electronic.

Tematica:

  • Detalierea unor aspecte  legate de documentatia de atribuire – fisa de date si documentele suport (documentul unic european, DUAE); obligatii privind incarcarea documentatiei de atribuire in S.I.C.A.P.;
  • Procedurile desfasurate integral prin mijloace electronice (on-line) devin regula pentru toate tipurile de proceduri;
  • Procedura simplificata initiata prin publicarea in S.I.C.A.P., insotita de documentatia de atribuire aferenta: perioade si date limita pentru oferte;
  • Utilizarea mijloacelor electronice: e-Certis, sistemul on-line si off-line; Catalogul electronic si noul S.I.C.A.P.; dosarul achizitiei – trasabilitatea actiunilor asigurata de S.I.C.A.P.; arhivarea electronica a dosarului achizitiei publice, in cazul procedurilor efectuate prin mijloace electronice.
  • Sesiunea de Instruire „Utilizare S.I.C.A.P” ofera oportunitati de dezvoltare pe piata achizitiilor  publice,  prin participarea acestora la procedurile de achizitie publica si incheierea de noi contracte cu institutiile publice, inregistrate in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

La finalizarea Sesiunii de Instruire, cursantii vor intra in posesia unui Certificat  de Participare eliberat  de catre CCIA Timis.

 

Responsabil de mediu (Cod COR 325710)

Perioada: 31 octombrie – 11 noiembrie 2019; Program: luni-vineri, intre orele 17-21); Taxa de participare: 1000 lei + TVA/pers.; 10 % reducere membrii CCIAT.

Adresabilitate

Cursul se adreseaza tuturor celor interesati sa gestioneze procese de mediu si agentilor economici care genereaza deseuri.

In conformitate cu prevederile Legii nr.211/25.11.2011, art. 22, alin.3, persoanele juridice care deţin autorizaţie/autorizaţie integrata de mediu “au obligatia sa desemneze o persoana din randul angajatilor proprii care sa urmareasca si sa asigure indeplinirea obligatiilor prevazute de prezenta lege sau sa delege aceasta obligatie unei terte persoane”.

Tematica:

  • Instruirea persoanei desemnate cu gestionarea deseurilor din cadrul firmei, astfel incat sa se asigure indeplinirea obligatiilor legale in domeniul gestionarii deseurilor
  • Aplicarea prevederilor legale privind protejarea mediului
  • Aplicarea procedurilor de calitate
  • Gestionarea cerintelor legale de mediu
  • Elaborarea programului de management de mediu
  • Monitorizarea factorilor de mediu
  • Realizarea auditului intern
  • Supravegherea activitatii pentru prevenirea efectelor provocate de situatiile de urgenta
  • Raportarea activitatii de mediu
  • Elaborarea documentatiei sistemului de management mediu

 

Manager Proiect (Cod COR 242101)

Perioada: 4 – 19 noiembrie 2019; Program: 4 – 13 noiembrie – pregatire teoretica (luni-vineri, intre orele 16,30-20); 14 – 19 noiembrie – pregatire practica / realizarea proiectului; Taxa de participare: 1.000 lei /pers.; 10 % reducere membrii CCIAT; 20% reducere pentru absolventii cursului Expert accesare fonduri structurale si de coeziune europene organizat de CCIAT.

Adresabilitate

Cursul se adreseaza persoanelor cu studii superioare care doresc sa acumuleze cunostinte si abilitati in domeniul managementului de proiect. Cursul isi propune sa pregateasca specialisti pentru a coordona realizarea si implementarea proiectelor cu finantare europeana, adresandu-se, totodata, si tuturor celor care doresc sa-si dezvolte abilitati practice, utile pentru rezolvarea problemelor specifice managementului proiectelor. Trainingul se va axa pe conceperea şi implementarea proiectelor finantate atat din domeniul public cat si din cel privat. Cursul va trata modalitatile de redactare a unui proiect şi tehnicile managerilor de a asigura un bun control asupra proiectelor.

Structura cursului:

  • Management organizational vs management de proiect;
  • Managementul proiectului /ciclul proiectului (PCM);
  • Definirea proiectului;
  • Planificarea proiectului;
  • Implementarea proiectului;
  • Surse de finantare – cadrul legislativ si institutional, instrumente de finantare UE.

Cursul se finalizeaza cu un examen, in prezenta unei comisii ANC.

Cursurile se desfasoara la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timis  

Certificatele obţinute la absolvire au recunoaştere naţionala şi internationala si sunt emise de Ministerul Muncii şi de Ministerul Educaţiei si Cercetarii Stiintifice.

Informatii si inscrieri: Directia Formare si Perfectionare Profesionala, Centrul Regional de Afaceri, Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam. 105, Tel. 0256/219172, 0256 294 922, 0720/444120, 0720/444121. (I.P.)

Leave a Reply