TRAGEDIE. Un politist de la Penitenciarul Arad s-a sinucis cu pistolul din dotare! Procurorii au dezvaluit ca exista suspiciuni de “determinare sau inlesnire a sinuciderii”

Un politist in varsta de 46 de ani, angajat de 20 de ani la Penitenciarul de Maxima Siguranta Arad, a fost gasit impuscat, azi-dimineata, la ora 4, la Postul Control 2 al unitatii. Dupa primele cercetari la fata locului s-a stabilit ca politistul s-a sinucis cu arma din dotare.


Parchetul de pe langa Tribunalul Arad a deschis un dosar in acest caz, existand suspiciunea savarsirii infractiunii de „determinarea sau inlesnirea sinuciderii”.

Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Arad, Dan Ursu Aurelian, a declarat ca politistul s-a impuscat in cap cu arma din dotare.

„Azi-noapte, la orele 4, in exercitarea atributiilor de serviciu, un politist din Penitenciarul Arad s-a sinucis cu arma din dotare, model Carpati, calibrul 7.65 mm, impușcandu-se in cap. Parchetul Tribunalului Arad face cercetari pentru a se stabili situatia de fapt, circumstantele in care s-a executat focul de arma, pentru infractiunea de determinarea sau inlesnire a sinuciderii”, a precizat Dan Ursu Aurelian.

COMUNICATUL A.N.P.

„Duminica, 20.10.2019, in jurul orei 04, un politist de penitenciare aflat in serviciu, angajat al Penitenciarului Arad, a fost gasit impuscat, in Postul Control 2 al unitatii. Personalul penitenciarului a solicitat, de indata, sprijinul unui echipaj SMURD, la sosirea echipajului medical fiind constatat decesul. Concomitent, a fost informat Inspectoratul de Politie al Judetului Arad, in vederea efectuarii cercetarilor specifice la fata locului.

Precizam ca politistii de penitenciare sunt evaluati psihologic periodic, precum si ori de cate ori este necesar, ultima evaluare psihologica fiind efectuata, in cazul de fata, la data de 06.11.2018. Polițistul de penitenciare era angajat in sistemul penitenciar din anul 1999, indeplinindu-si cu responsabilitate si profesionalism atributiile de serviciu”. (V.E.)

Leave a Reply