BREAKING NEWS! Actualul management al IPJ Timis, "cel mai corupt si mai pervers, impus cu forta de clasa politica", acuza comisarul Dan Vasile     Boxerul Flavius Biea a castigat la puncte meciul sustinut, sambata seara, la Londra, in compania nicaraguanului Berman Sanchez     Doi barbati si o femeie au fost retinuti de politistii Sectiei 3 Timisoara, dupa ce au incercat sa fure marfuri dintr-un magazin Profi si i-a prins vanzatoarea    Judecatoria Timisoara a respins actiunea civila a ofiterului de politie Cristian Spataru, de la Biroul Politiei de Frontiera din cadrul Aeroportului Timisoara, impotriva jurnalistilor de la Sursa de Vest    Catargul in valoare de 40.000 de euro, care urma sa fie montat in Piata Libertatii din Timisoara, nu se mai face, a anuntat Nicolae Robu, din cauza inghesuielii     Vicenzo Moderno, vicepresedintele Camerei de Comert Italiene pentru Romania, a anuntat o investitie de peste 30 milioane de euro in Timisoara, unde vor lucra 750 de oameni

CENTRAL PARK. Dans cu persoane cu deficiente de auz, ateliere sustinute la Timisoara de coregraful francez Pál Frenak. “Oamenii se pot exprima si se pot face intelesi prin dans” (P)

Teatrul National din Timisoara lanseaza un nou proiect, asumat in traseul “Vocile orasului” din Programul Cultural 2019, bidbook TM 2021, program implementat de Asociatia Timisoara 2021 – Capitala Europeana a Culturii.

Proiectul Central Park isi propune sa demonstreze felul in care oamenii se pot exprima si se pot face intelesi prin dans.

Concret, in saptamana 21 – 26 octombrie 2019, Teatrul National organizeaza o serie de ateliere de dans cu persoane cu deficiente de auz, sustinute de reputatul coregraf francez de origine maghiara Pál Frenak, alaturi de actori ai Nationalului timisorean.

Atelierele se vor finaliza cu un performance – un spectacol de teatru-dans, programat sambata, 26 octombrie, de la ora 18, la Sala 2 a Teatrului National, in care vor evolua, impreuna, persoanele cu deficiente de auz si actorii implicati in proiect.

Astfel, Teatrul National va face un pas mai departe in depasirea barierelor intre diferitele comunitati, respectiv pentru integrare si coeziune sociala.

Nu in ultimul rand, implicarea in acest proiect a marelui coregraf si dansator Pál Frenak, reprezinta un eveniment deosebit, important atat pentru cei implicati in proiect, cat si pentru „cartea de vizita” culturala a orasului.

Prin intermediul Teatrului National, Timisoara a beneficiat de creatia acestui extraordinar artist, prin spectacolele realizate la Teatrul National si, de asemenea, in cadrul FEST – FDR, toate aceste bucurandu-se de un succes rasunator.

Proiect cultural realizat in parteneriat cu Asociatia Timisoara 2021 – Capitala Europeana a Culturii, finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, co-finantat de Primaria Municipiului Timisoara si Consiliul Local, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *