CENTRAL PARK. Dans cu persoane cu deficiente de auz, ateliere sustinute la Timisoara de coregraful francez Pál Frenak. “Oamenii se pot exprima si se pot face intelesi prin dans” (P)

Teatrul National din Timisoara lanseaza un nou proiect, asumat in traseul “Vocile orasului” din Programul Cultural 2019, bidbook TM 2021, program implementat de Asociatia Timisoara 2021 – Capitala Europeana a Culturii.


Proiectul Central Park isi propune sa demonstreze felul in care oamenii se pot exprima si se pot face intelesi prin dans.

Concret, in saptamana 21 – 26 octombrie 2019, Teatrul National organizeaza o serie de ateliere de dans cu persoane cu deficiente de auz, sustinute de reputatul coregraf francez de origine maghiara Pál Frenak, alaturi de actori ai Nationalului timisorean.

Atelierele se vor finaliza cu un performance – un spectacol de teatru-dans, programat sambata, 26 octombrie, de la ora 18, la Sala 2 a Teatrului National, in care vor evolua, impreuna, persoanele cu deficiente de auz si actorii implicati in proiect.

Astfel, Teatrul National va face un pas mai departe in depasirea barierelor intre diferitele comunitati, respectiv pentru integrare si coeziune sociala.

Nu in ultimul rand, implicarea in acest proiect a marelui coregraf si dansator Pál Frenak, reprezinta un eveniment deosebit, important atat pentru cei implicati in proiect, cat si pentru „cartea de vizita” culturala a orasului.

Prin intermediul Teatrului National, Timisoara a beneficiat de creatia acestui extraordinar artist, prin spectacolele realizate la Teatrul National si, de asemenea, in cadrul FEST – FDR, toate aceste bucurandu-se de un succes rasunator.

Proiect cultural realizat in parteneriat cu Asociatia Timisoara 2021 – Capitala Europeana a Culturii, finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, co-finantat de Primaria Municipiului Timisoara si Consiliul Local, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019.

Leave a Reply