Milionarii Banatului, premiati la Gala Excelentei in Afaceri – Topul Firmelor din Judetul Timis, eveniment organizat de CCIAT

Seara de gala a mediului de afaceri din Timis a transformat Centrul Regional de Afaceri din Timisoara, vineri seara, intr-un loc de pelerinaj monden pentru milionarii Banatului. Sute de oameni de afaceri, dar si reprezentanti ai autoritatilor locale, au raspuns invitatiei Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis, care a organizat una dintre cele mai fastuoase petreceri mondene din acest an.


Gala Excelentei in Afaceri – Topul Firmelor din Judetul Timis, editia cu numarul 26, a devenit un eveniment de referinta in vestul tarii, cartea de vizita a succesului si a performantei in afaceri pentru intreprinzatorii din judetul nostru.

Clasamentul pentru anul 2018, realizat pe baza unei metodologii unice si unitare la nivel national, reuneste 10.232 firme care au indeplinit criteriile de eligibilitate, dintr-un numar de 31.118 firme care au depus bilantul contabil pentru exercitiul financiar trecut.

Dintre acestea, sunt evidentiate 1.814 firme care au reuşit sa se claseze pe locurile I, II şi III, structurate pe 7 domenii de activitate, 251 grupe (conform codului CAEN) şi 5 clase de marime.

Totodata, 212 firme a caror fidelitate si perseverenta le-au oferit clasificarea pe unul din primele trei locuri in Top in ultimii sapte ani sunt distinse cu Trofeul de Excelenta.

Daca editia de anul trecut a stat sub semnul Centenarului, editia din acest an a stat sub semnul internationalizarii, in conditiile in care CCIAT a organizat misiuni economice, delegatii de afaceri, vizite si participari cu stand la targuri si expozitii internationale, in tari si regiuni “tinta”, actiuni care au avut ca scop intensificarea schimburilor comerciale bilaterale, cresterea numarului investitiilor straine in judetul Timis si promovarea produselor autohtone pe aceste piete.

“Este o noua editie a Galei Excelentei in Afaceri si ne bucuram ca avem foarte multe firme premiate. 1814 firme primesc premiile de la I la III, nu sunt toate alaturi de noi in sala, dar sunt foarte multe, avem aproape 900 de firme in sala.

Ne bucuram foarte mult ca acest eveniment, anul acesta, sta sub semnul internationalizarii, care a devenit prioritate strategica pentru Camera de Comert. La aceasta editie s-au alaturat laureatilor si delegatiile care au participat la Forumul International. Sunt alaturi de noi delegatia Republicii Cehia, cea rusa, Grecia, Serbia. Sunt toti alaturi de noi si ma bucur foarte mult ca putem sarbatori laureatii in prezenta acestora”, a spus Florica Chirita, presedintele executiv al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis, in deschiderea evenimentului.

Ca in fiecare an, CCIA Timis a acordat premii si distinctii speciale unor firme pentru realizari de exceptie in diferite domenii de activitate si pentru momente aniversare.

Trofeul Excelentei in Antreprenoriat a fost decernat fondatorului al CEO Mulberry Development, Ovidiu Sandor, castigatorul premiului Ernst&Young Entrepreneur Of The Year Romania 2018, recunoscut in cadrul galei World Entrepreneur Of The Year 2019 alaturi de alti 60 de castigatori nationali din intreaga lume.

De asemenea, Distinctia de Excelenta in Antreprenoriat a fost acordata fondatorului Clinicilor MEDICI’S, Adrian Badescu, dar si fondatorului compania FLEXIK, Corin Circota, ambii – finalisti ai competitiei nationale Entrepreneur Of The Year Romania 2018.

In calitate de unic partener national al Programului Climate KIC, cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa, CCIA Timis a acordat, pentru a IV-a oara, Trofeul de Excelenta Climate Kic.

Diplome aniversare au primit si firmele care au implinit un sfert de veac de activitate neintrerupta si sunt parteneri fideli ai Topului firmelor din Judetul Timis: Euroccoper, companie de referinta in ceea ce priveste activitatea de logistica, transporturi si servicii vamale;  Maxagro,  unul din cei mai mari producatori agricoli din vestul tarii si TVR Timisoara. Totodata, Biroul Timisoara al Societatii de Avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen a primit diploma aniversara pentru 15 ani de activitate.

Prezent la eveniment, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a scos in evidenta ca masurile fiscala implementate in ultima perioada au creat conditii pentru ca oamenii sa ramana sa traiasca in Romania, si nu sa se duca in alta parte.

”Ma bucura foarte mult ca Timisul este un judet in care afacerea prospera, este foarte bine pentru intreaga tara. Trebuie sa ne uitam si la masurile care au fost luate cu ajutorul carora sa spunem, afacerile in toata tara, nu numai in Timis, s-au dezvoltat, de la masuri de fiscalitate pentru IT-isti, pentru constructori, ajutoare de stat date de catre Guvernul Romaniei pentru diferite proiecte si multe, multe altele”

De asemenea, presedintele CJ Timis, Calin Dobra, i-a felicitat pe oamenii de afaceri premiati si i-a asigurat de tot sprijinul institutiei pe care o conduce.

“Avem un mediu de afaceri in judetul Timis, solid, un mediu de afaceri bine pus la punct si aici trebuie sa felicit si Camera de Comert care are rolul, timp de 26 de ani de activitate, sa puna umarul la ceea ce inseamna acest mediu de afaceri din judetul Timis. Suntem in top si la nivel national, iar acest lucru arata foarte clar perseverenta, seriozitatea celor care isi desfasoara activitatea economica aici in judetul Timis si nu pot decat sa-i felicit, sa-i asigur de toata deschiderea si sprijinul din partea Consiliului Judetean Timis”.

Momentele artistice ale galei au fost sustinute de Lois Muntean, violonista, eleva a Liceului de Arta „Ion Vidu” din Timisoara, trupa rock „The Different Class” si Clubul de dans sportiv “Sportim Dance”. Grupul basarabean Brio Sonores a incantat audienta cu un concert extraordinar de opereta.

Prezentatorul galei a fost Andrei Bosorovici, directorul TVR Timisoara, care s-a descurcat excelent in postura de amfitrion de protocol al personalitatilor care s-au perindat pe scena evenimentului. (Mara Ion)

Foto: Constantin DUMA

 

Leave a Reply