Cine sunt cei 14 interlopi din Timisoara arestati preventiv in dosarul traficului de droguri si in dosarul violentelor la care a fost supusa o persoana care a castigat 80.000 de lei la jocuri de noroc

Judecatorii de drepturi si libertati de la Tribunalul Timis au admis toate propunerile de arestare preventiva formulate de procurorii DIICOT Timisoara, initial, in dosarul traficului de droguri si, ulterior, in dosarul violentelor extreme la care a fost supusa o persoana care a castigat 80.000 de lei la jocuri de noroc.


Astfel, in 24 octombrie, au fost emise mandate de arestare preventiva pentru Boncu Lucian Adrian, care, dealtfel, era sub control judiciar, intr-un dosar de ucidere din culpa, Stefan Paul, Oltean Marius, Cionca Alin Ionut, zis Becali, Banciu Remus, zis Coco, Bodea Sebastian Dragos, Milosev Deian Liviu, Dragan Gabriel si Bona Stelian Mihai Ioan, zis Bibi.

Acestia sunt acuzati de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de droguri de mare risc, punerea la dispozitie, cu orice titlu, a unei locuinte pentru consumul ilicit de droguri.

A doua zi, in 25 octombrie, tot judecatorii de drepturi si libertati de la Tribunalul Timis, au decis sa emita mandate de arestare pentru alti sapte inculpati, de aceasta data acuzatiile formulate de DIICOT fiind de constituire a unui grup infractional organizat, lipsire de libertate in mod ilegal si santaj.

Printre cei sapte, doua persoane care fusesera arestare cu o zi inainte. Este vorba despre Boncu Lucian si Paul Stefan.

Ceilalti cinci interlopi acuzati ca au sechestrat o persoana, timp de aproape cinci ore, pe care au supus-o violentelor, aplicandu-i lovituri la nivelul capului si trunchiului, pentru a o determina sa joace la aparate pentru a restituie din banii primiti, sunt Stepanescu Ion – administratorul firmei de paza si protectie SPI Security, din Giroc, firma controlata de Boncu Lucian -, Huc Ciprian Alin, Stoian Gabriel, Gavrila Nicolae si Pasan Ion.

De remarcat ca la primul lot de inculpati, avocat din oficiu pentru Dragan Gabriel este nimeni alta decat Tripona Murgu, aparatoarea clasica si partenera de afaceri a Brigittei Sfat.

Toti cei 14 inculpati au contastat masura arestarii preventive, urmand ca asupra legalitatii mandatelor emise de Tribunalul Timis sa se pronunte Curtea de Apel Timisoara. (V.E.)

Leave a Reply