Laura Codruta Kovesi a dezvaluit ce salariu va primi ca procuror-sef al Parchetului European si cat o costa chiria la Bruxelles

Laura Codruta Kovesi a fost confirmata de Conferinta presedintilor din Parlamentul European in functia de procuror-sef al nou infiintatului Parchet European.


Fosta sefa a DNA va avea un mandat de sapte ani si misiunea importanta de a construi primul sistem de lupta impotriva coruptiei la nivel european, fiind vizate, in mod special, cazurile de fraudare a banilor europeni.

Oficialul european a dezvaluit, intr-un interviu oferit la Europa FM, cati bani va castiga la noua slujba. Este vorba despre un salariu de trei ori mai mare decat cel pe care il avea in Romania.

In tara, salariul procurorului sef DNA este de 26.959 de lei (5.736 euro), la care se adauga 3.499 lei spor de conditii grele, de risc si suprasolicitare. Dupa un calcul, 34.456 lei, 7.330 de euro. In noua postura, Kovesi va primi in jur de 12.000 de euro pe luna.

„Cred ca o sa primesc in jur de 12.000 de euro pe luna. In Romania si la DNA si la Parchetul General, salariul era in jur de 3.500-4.000 de euro pe luna. Institutia o sa intre in functiune la anul, avem un sediu provizoriu, care a fost pus la dispozitia noastra de autoritatile luxemburgheze”, a spus Codruta Kovesi la Europa FM.

Cat despre noua sa casa din Bruxelles, pentru ea va plati 3.000 de euro pe luna. Oficialul a povestit ca este aproape de viitorul loc de munca si ca este un apartament in care sa locuiasca, destul de modest, astfel incat sa-i ramana bani si pentru restul cheltuielilor.

„Primesti salariu si te descurci, iti inchiriezi locuinta. Eu mi-am gasit la 3.000 de euro pe luna un apartament cu doua dormitoare, este cumva aproape de viitorul loc de munca, nu e ceva deosebit, destul de modest, imi raman bani, nu ma plang”, a completat Kovesi. (V.E.)

Leave a Reply