EXPLOZIV. Un fost ofiter al SRI Timis nu exclude ipoteza ca Ionut Nasleu sa fi fost infiltrat printre traficantii de droguri. “A fost in sistem, a depus un juramant, nu putea refuza o eventuala misiune!”

Un fost ofiter din SRI Timis nu exclude varianta, tot mai vehiculata in ultimile zile, ca Ionut Nasleu, actualul director de la  SC Piete SA Timisoara, sa fi fost infiltrat in lumea interlopa, avand ca misiune sprijinirea autoritatilor judiciare pentru anihilarea celei mai puternice filiere de trafic de droguri din vestul tarii.


Operatiunea DIICOT Timisoara, de saptamana trecuta, soldata cu arestarea preventiva a nu mai putin de 14 capi ai lumii interlope locale, este considerata una dintre cele mai dure lovituri aplicate crimei organizate din capitala Banatului, in perioada de dupa Revolutie.

Rolul lui Ionut Nasleu in destructurarea gruparii interlope conduse de Lucian Boncu, dar si a agentului de politie Dragan Ilin, pot fi conturate si de decizia procurorilor antimafia de a le atribui doar calitatea de martori in acest dosar, desi au fost voci critice care au cerut inculparea acestora, macar pentru complicitatea cu o grupare de crima organizata.

Revenind la atasamentul public, explicit, manifestat de Ionut Nasleu fata de “fratii” sai, de “armata” sa, cu care nu s-a ferit sa apara in fotografii de grup sau sa le comande dedicatii prin cluburi, fostul ofiter al SRI Timis spune ca tot acest arsenal de asa-zise “gafe” publice ar contribui, de fapt, la construirea unei acoperiri cat mai solide.

“Este foarte posibil ca Ionut Nasleu sa fi avut o misiune precisa, sa ajute la destructurarea unei grupari interlope care se ocupa cu traficul de droguri de mare risc, cum, de asemenea, nu este exclus ca aceasta varianta sa fie vehiculata, acum, pentru a nu mai fi considerat un prieten al infractorilor, ci un patriot care-si asuma riscuri pentru binele comunitatii.

De ce spun ca este posibil sa fi avut o misiune, de care sa fi stiut foarte putine persoane? Odata intrat in sistem, depui un juramant, iar daca ti se cere sprijinul, chiar si plecat din SRI, nu poti sa refuzi. Faci un serviciu tarii. Mai cu seama ca asemenea misiuni riscante sunt foarte bine finantate, ca sa spun asa… Noi am colaborat cu foarte multi fosti, iesit la pensie sau trecuti in rezerva la cererea lor, care si-au dus misiunile pana la capat, cu brio.

Cum, de asemenea, am avut si colegi care au fost prinsi traficand tigari sau droguri si nu a mai tinut alibiul ca ar fi fost in misiune. Daca Ionut Nasleu a fost sau nu a fost infiltrat, acest lucru se poate verifica daca se ajunge la ancheta, la proces. Sunt informatii clasificate, dar procurorii si judecatorii detin autorizatii ORNISS care le permite accesul la astfel de informatii”, ne-a dezvaluit un fost ofiter de informatii.

Opinia sa este influentata si de faptul ca Ionut Nasleu a fost preot, a absolvit Teologia, iar un om cu Dumnezeu in suflet nu poate suferi transformari atat de radicale, incat sa devina tovarasul traficantilor de cocaina.

Reamintim ca, in aprilie 2019, un politist roman s-a infiltrat in interiorul unei organizatii criminale din Italia, colaborand cu Echipa Antidrog din Torino si cu Serviciul Central al Politiei, si a contribuit decisiv la destructurarea unei retele mafiote de trafic de droguri.

Grupul avea o baza operativa in Italia, unde se transportau mari cantitati de cocaina si heroina din America de Sud, mai ales din Brazilia.

Ancheta a plecat de la procurorii romani, intrucat curierii erau recrutati din Romania. Politistul a fost cateva saptamani sub acoperire, in calitate de curier. Presa italiana a scris ca Romania are politisti bine pregatiti si ca agentul roman a avut un rol esential in arestarea capilor retelei. (V.E.)

4 thoughts on “EXPLOZIV. Un fost ofiter al SRI Timis nu exclude ipoteza ca Ionut Nasleu sa fi fost infiltrat printre traficantii de droguri. “A fost in sistem, a depus un juramant, nu putea refuza o eventuala misiune!”

  1. Oameni buni lasati prostiile. Chiar atat de naivi sinteti ca sa credeti ca Nasleu are moaca de ofiter de informatii?

  2. Poate ne povestiti ceva si de Bila care este sageata lui Boncu si fratele deputatului PSD Simonis Alfred. Simonis si Boncu isi faceau concediile impreuna.

  3. Bine punctat, doamna avocat! Totusi dl nasleu are meritul de a-si fi asigurat accesul in interiorul trupei vesele, lucru de care politia, sri sau alte servicii par sa fie incapabile.

Leave a Reply