BREAKING NEWS! Guvernul de la Chisinau condus de premierul Maia Sandu a fost demis, in urma unei motiuni de cenzura initiata de Partidul Socialist (PSRM)     Un fost ofiter din IPJ Timis face acuzatii grave la adresa conducerii inspectoratului, reclamand regimul preferential de care ar beneficia interlopul Lucian Boncu in arest     Primarul Nicolae Robu a anuntat ca va angaja o firma de securitate specializata pentru pazei scolilor si a altor obiective de interes public din Timisoara     Pompierii de la ISU Banat au intervenit, marti dimineata, pentru salvarea din apele canalului Bega a unei persoane de sex feminin, in varsta de 82 de ani    Politia Locala Timisoara atrage atentia ca au crescut amenzile pentru parcarea pe locurile rezervate persoanelor cu handicap: intre 1.000 si 2.000 de lei si ridicarea autovehiculului    Pretul apartamentelor din Timisoara a crescut, in luna octombrie, cu aproape 1 la suta, de la 1.250 euro la 1.260 de euro pe metru patrat util

Sefa DGA Timis i-a invatat pe angajatii Primariei Timisoara cum sa refuze mita sau foloasele necuvenite! Instructaj anticoruptie sustinut de comisarul sef Mihaela Scornea in sala Filarmonicii Banatul

Angajatii Primariei Timisoara au fost convocati, astazi, de la ora 15, in sala Filarmonicii “Banatul”, pentru a participa la un instructaj anticoruptie efectuat de catre ofiterii DGA Timis.

Prezenta la “Campania de informare si constientizare anticoruptie initiata si desfasurata de Directia Generala Anticoruptie” a fost obligatorie, asa cum s-a mentionat in convocatorul semnat de catre primarul Nicolae Robu, astfel ca printre sutele de functionari publici adusi la filarmonica pentru a invata cum sa refuze mita si foloasele necuvenite s-au numarat sefi de servicii, inspectori, juristi, echipa de consilieri a primului gospodar al orasului, ba chiar si o mare parte dintre politistii locali.

“Nu stiu cati am fost prezenti, cateva sute, poate… Sala de jos, arhiplina, dar au fost ocupate si o parte din lojele si balcoanele de sus. Au venit trei politiste care au citit ceva de pe foi, apoi ne-au pus sa vizionam un film. Totul a durat 45 de minute”, ne-a descris, sitetic, un angajat al primariei, cum s-a desfasurat instructajul anticoruptie.

De remarcat ca DGA Timis a tratat aceasta actiune cu toata responsabilitatea, la intalnirea cu functionarii Primariei Timisoara venind chiar sefa institutiei, comisarul sef Mihaela Scornea.

Potrivit unora dintre cei prezenti la intalnirea profilactica cu DGA Timis, aceasta actiune a venit destul de tarziu, in conditiile in care coruptia din Primaria Timisoara a ajuns, deja, in fata procurorilor, fiind efectuate cercetari in dosarul retrocedarii sau vanzarii ilegale a circa 1000 de imobile din patrimoniul orasului, dosarul finantarii ilegale a Poli Timiosara, dosarul anveloparilor, dar si dosarul interventiei neautorizate la poarta de intrare in oras, care s-a prabusit de la furtuna si a ucis un tanar. (G.I.)

 

Comentarii

2 Responses to Sefa DGA Timis i-a invatat pe angajatii Primariei Timisoara cum sa refuze mita sau foloasele necuvenite! Instructaj anticoruptie sustinut de comisarul sef Mihaela Scornea in sala Filarmonicii Banatul

  1. Dragostea mea says:

    E clar ca doamna “Mihaela” lupta impotriva coruptiei din convingere intima, nu doar ca atributie de serviciu. Si sotul Mihaelei la fel.

  2. Gicu says:

    Mai Aurica, nu mai fusesi de mult bagat in seama. Cred ca ar fi cazul sa te activam nitel. Te pusera astia cu botul pe labii sau ce-i cu tine ? Hai ca fusei plecat putin de acasa, da acu revenii si ma ocup…. bine ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.