Fostul sef al mascatilor de la Politia de Frontiera Timisoara dezminte faptul ca, la alegerile IPA, ar fi facut campanie pentru fratele prezidentiabilului Alexandru Cumpanasu. “Nu merit sa fiu vorbit de rau!”

Desi a trecut mai mult de o saptamana de la alegerile pentru functia de presedinte al Asociatiei Internationale a Politistilor (IPA), Regiunea 2 Timis, care au avut loc la sediul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera (ITPF) Timisoara, infrangerea zdrobitoare inregistrata de comisarul sef Ilie Cumpanasu, fratele prezidentiabilului Alexandru Cumpanasu, care a adunat doar 4 voturi, continua sa fie intoarsa pe toate partile de catre politistii de frontiera.


Mai cu seama ca 99 % din cei prezenti la adunarea de alegerea presedintelui IPA Regiunea 2 Timis, adica nu mai putin de 384 de persoane, au votat cu comisarul sef Daniel Iordache.

Unul dintre cei patru votanti ai adjunctului ITPF Timisoara, fostul sef al trupelor de interventie rapida, Petru Croitoru, zis si Boxeru’, ne-a contactat, suparat, pentru a ne transmite ca nu i-a facut niciun fel de campanie candidatului Ilie Cumpanasu.

Aceasta precizare a fost necesara, in opinia sa, dupa ce in Impact Press a aparut informatia ca ofiterul ar fi emigrat, peste noapte, din tabara lui Iordache, in cea a lui Cumpanasu.

“Nu am facut campanie pentru niciunul dintre cei doi candidati. Data trecuta l-am votat pe Iordache, dar, acum, inainte de alegeri, i-am spus ca nu-l mai votez, pentru ca nu a facut nimic pentru membrii IPA. Nu a fost nicio surpriza pentru el, nu am trecut peste noapte in tabara lui Cumpanasu. Am zis sa mai incercam si cu altcineva.

Oricum, as fi votat cu Cumpanasu, pentru ca am facut patrulari impreuna pe fasia verde, am mancat amandoi dintr-o conserva, nu era sa-i intorc spatele. Am avut o singura imputernicire, de la Petre Istoc, care si acum e in masina… Eu sunt un tip loial si onest, dupa cum ma stie toata lumea.

Daca nu eram asa, dupa atatia ani de politie de frontiera, si ca sef al trupelor de interventie, nu as fi locuit intr-un apartament de 54 metri patrati, in Calea Buziasului, la etajul patru, si nu as fi condus o Dacie, din 1991. Si am confiscat mai multe tigari decat toata Politia de Frontiera Timisoara la un loc. Nu merit sa fiu vorbit de rau, pentru ca niciodata nu mi-am facut uniforma de rusine.

Nici atunci cand in jurul meu se vorbea de sume ametitoare. Intrebati-i pe cei din frontiera ce se intampla acolo cand veneam in control. Nici macar o tigara de contrabanda nu a trecut de noi, tocmai de aceea a trebuit sa fim schimbati. Nu are rost sa spunem mai multe…”, ne-a declarat Petru Croitoru.

Nu stim daca supararea sa a fost declansata de infrangerea rusinoasa suferita de candidatul caruia i-a dat votul, sau de pierderea unor privilegii profesionale, insa este posibil ca aceasta incercare de explicare a motivelor care l-au determinat sa voteze cu Ilie Cumpanasu sa nu mai fi avut loc, daca adjunctul IJPF Timisoara ar fi devenit presedinte… (V.E.)

Leave a Reply