BREAKING NEWS! Procuroarea DNA Ionela Balan este acuzata ca a clasat un dosar de coruptie in care au fost cercetati medicii timisoreni Virgil Paunescu si Ciprian Bogdan    Instantele de judecata au anulat definitiv amenda de 10.000 de lei primita de Primaria Timisoara de la OPC Timis, in cazul „Ghilotina”    Foarte multi directori de institutii deconcentrate din Timis vor fi inlocuiti in perioada urmatoare, a anuntat liderul PNL Timis, Nicolae Robu    Judecatoria Timisoara a respins actiunea civila a ofiterului de politie Cristian Spataru, de la Biroul Politiei de Frontiera din cadrul Aeroportului Timisoara, impotriva jurnalistilor de la Sursa de Vest    Catargul in valoare de 40.000 de euro, care urma sa fie montat in Piata Libertatii din Timisoara, nu se mai face, a anuntat Nicolae Robu, din cauza inghesuielii     Vicenzo Moderno, vicepresedintele Camerei de Comert Italiene pentru Romania, a anuntat o investitie de peste 30 milioane de euro in Timisoara, unde vor lucra 750 de oameni

Politicianul banatean care l-a infruntat pe “Zeus” a decedat la doar 59 de ani! Sorin Frunzaverde a fost rapus de o boala necrutatoare, dar si de o decizie judecatoreasca pe care a considerat-o nedreapta

Sorin Frunzaverde, unul dintre cei mai importanti politicieni din Banat, a decedat, astazi, in jurul orei 11, la Spitalul Judetean de Urgenta Resita, la doar 59 de ani, in urma unei boli necrutatoare, care s-a agravat pe fondul condamnarii la inchisoare intr-un dosar penal pe care l-a considerat nedrept.

Este vorba despre dosarul Voturi pentru Iohannis, in care Sorin Frunzaverde a fost trimis in judecata de DNA, in vara anului 2015,  sub acuzatia ca si-ar fi folosit influenta de presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin pentru a aduce un numar mai mare de voturi pentru Klaus Iohannis in timpul campaniei prezidentiale din 2014. In 2016, Curtea de apel Timisoara l-a condamnat definitiv pe Sorin Frunzaverde la 2 ani de inchisoare, cu suspendare, pedepasa care a fost considerata nedreapta si care i-a accentuat boala de care suferea.

Sorin Frunzaverde a fost presedintele organizatiei judetene din Caras-Severin a Partidului Democrat-Liberal inca de la infiintare, unul dintre oamenii pe care s-a bazat presedintele de atunci, Traian Basescu. El a fost artizanul primirii Partidului Democrat in Partidul Popular European, dupa ce fusese membru al Internationalei Socialiste.

In 2011 a fost ales prim-vicepresedinte al Biroului Permanent National al Partidului Democrat-Liberal, functie pe care a pastrat-o pana in 28 martie 2012, cand, in urma unei dispute ideologice cu Traian Basescu, supranumit si “Zeus”, si-a anuntat demisia din PDL si trecerea la PNL. La putin timp, la congresul PNL din 7 aprilie 2012, a fost ales in functia de vicepresedinte al partidului, functie pastrata di dupa congresul extraordinar din iunie 2014.

De profesie inginer metalurgist, Sorin Frunzaverde a avut o ascensiune fulminanta dupa ce a intrat in politica si ca reprezentant al Partidului Democrat a detinut o serie de functii guvernamentale, printre care ministrul Apelor, Padurilor si Mediului inconjurator (5 decembrie 1997 – 11 februarie 1998), functie din care a demisionat odata cu retragerea ministrilor PD din guvern, ministrul Turismului (17 aprilie 1998 – 16 decembrie 1998), ministrul Apararii Nationale (13 martie 2000 – 28 decembrie 2000), ministrul Apararii (26 octombrie 2006 – 5 aprilie 2007).

In noiembrie 2007, Sorin Frunzaverde a fost ales ca deputat in Parlamentul European pentru mandatul 2007-2009, el candidand pe listele Partidului Democrat, pe prima pozitie.

La alegerile locale din 1 iunie 2008 a candidat pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin, obtinand 43,8% din voturile valabile. Ca urmare a alegerii sale in functia de presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin, Frunzaverde a demisionat, in 4 iunie 2008, din Parlamentul European.

La alegerile locale din 10 iunie 2012 a obtinut un nou mandat ca presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin, cu 47,8% din voturile valabil exprimate.

Cariera sa de politician de top a fost erodata de boala necrutatoare cu care a fost diagnosticat, insa disparitia din viata publica a venit odata cu condamnarea la inchisoare, in mai 2016, pedepasa pe care nu putini au considerat-o o razbunare venita de la fostii sai tovarasi de politica la nivel inalt. (I.P.)

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *