Politicianul banatean care l-a infruntat pe “Zeus” a decedat la doar 59 de ani! Sorin Frunzaverde a fost rapus de o boala necrutatoare, dar si de o decizie judecatoreasca pe care a considerat-o nedreapta

Sorin Frunzaverde, unul dintre cei mai importanti politicieni din Banat, a decedat, astazi, in jurul orei 11, la Spitalul Judetean de Urgenta Resita, la doar 59 de ani, in urma unei boli necrutatoare, care s-a agravat pe fondul condamnarii la inchisoare intr-un dosar penal pe care l-a considerat nedrept.


Este vorba despre dosarul Voturi pentru Iohannis, in care Sorin Frunzaverde a fost trimis in judecata de DNA, in vara anului 2015,  sub acuzatia ca si-ar fi folosit influenta de presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin pentru a aduce un numar mai mare de voturi pentru Klaus Iohannis in timpul campaniei prezidentiale din 2014. In 2016, Curtea de apel Timisoara l-a condamnat definitiv pe Sorin Frunzaverde la 2 ani de inchisoare, cu suspendare, pedepasa care a fost considerata nedreapta si care i-a accentuat boala de care suferea.

Sorin Frunzaverde a fost presedintele organizatiei judetene din Caras-Severin a Partidului Democrat-Liberal inca de la infiintare, unul dintre oamenii pe care s-a bazat presedintele de atunci, Traian Basescu. El a fost artizanul primirii Partidului Democrat in Partidul Popular European, dupa ce fusese membru al Internationalei Socialiste.

In 2011 a fost ales prim-vicepresedinte al Biroului Permanent National al Partidului Democrat-Liberal, functie pe care a pastrat-o pana in 28 martie 2012, cand, in urma unei dispute ideologice cu Traian Basescu, supranumit si “Zeus”, si-a anuntat demisia din PDL si trecerea la PNL. La putin timp, la congresul PNL din 7 aprilie 2012, a fost ales in functia de vicepresedinte al partidului, functie pastrata di dupa congresul extraordinar din iunie 2014.

De profesie inginer metalurgist, Sorin Frunzaverde a avut o ascensiune fulminanta dupa ce a intrat in politica si ca reprezentant al Partidului Democrat a detinut o serie de functii guvernamentale, printre care ministrul Apelor, Padurilor si Mediului inconjurator (5 decembrie 1997 – 11 februarie 1998), functie din care a demisionat odata cu retragerea ministrilor PD din guvern, ministrul Turismului (17 aprilie 1998 – 16 decembrie 1998), ministrul Apararii Nationale (13 martie 2000 – 28 decembrie 2000), ministrul Apararii (26 octombrie 2006 – 5 aprilie 2007).

In noiembrie 2007, Sorin Frunzaverde a fost ales ca deputat in Parlamentul European pentru mandatul 2007-2009, el candidand pe listele Partidului Democrat, pe prima pozitie.

La alegerile locale din 1 iunie 2008 a candidat pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin, obtinand 43,8% din voturile valabile. Ca urmare a alegerii sale in functia de presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin, Frunzaverde a demisionat, in 4 iunie 2008, din Parlamentul European.

La alegerile locale din 10 iunie 2012 a obtinut un nou mandat ca presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin, cu 47,8% din voturile valabil exprimate.

Cariera sa de politician de top a fost erodata de boala necrutatoare cu care a fost diagnosticat, insa disparitia din viata publica a venit odata cu condamnarea la inchisoare, in mai 2016, pedepasa pe care nu putini au considerat-o o razbunare venita de la fostii sai tovarasi de politica la nivel inalt. (I.P.)

 

 

 

Leave a Reply