Procurorul timisorean Ciprian Dorobantu, exclus din magistratura! CSM a decis sa trimita la Presedintie propunerea de eliberare din functie

Sectia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a pus punct, astazi, carierei de magistrat a justitiarului Ciprian Dorobantu, fost procuror la DNA Timisoara, anchetatorul care l-a trimis in judecata pe fostul primar al Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, condamnat la 3 ani de inchisoare.


Paradoxal, eliberarea din functie a lui Ciprian Dorobantu vine la doar 48 de ore dupa ce ancheta sa in dosarul finantarii ilegale a echipei Poli Timisoara a fost confirmata, definitiv, de instanta de judecata, care a decis condamnarea la inchisoare a patru fosti responsabili din Primaria Timisoara si recuperarea la bugetul local a 27 milioane de lei.

“Sectia pentru procurori a CSM a hotarat inaintarea catre presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie a domnului Dorobantu Ciprian, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, ca urmare a condamnarii definitive pentru savarsirea unei infractiuni”, se mentioneaza in Hotararea nr. 911/06.11.2019 a Consiliului Superior al Magistraturii.

Aceasta decizie finala care-l lasa fara roba de procuror pe Ciprian Dorobantu vine ca o consecinta a hotararii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, din 25 octombrie, care a respins apelul fostului justitiar impotriva sentintei Curtii de Apel Oradea, care, in septembrie 2018, la condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare pentru conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice. (G.I.)