Timisoreanul Petru Andea, eliberat din functia de secretar de stat la Ministerul Educatiei. “Toata clientela PSD va parasi guvernarea liberala!”, a anuntat premierul Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, ca a eliberat din functie aproximativ 40 de secretari de stat numiti de guvernarea PSD. Liderul PNL a anuntat ca va reduce drastic numarul acestora din Guvern.


“Acestea sunt functii de demnitate publica. Guvernul PSD a plecat. Toti secretarii de stat PSD, toti președintii, vicepreședintii și in general toata clientela PSD va parasi guvernarea liberala pentru ca noi nu acceptam sa lucram cu cei care și-au batut joc de Romania in ultimii trei ani de zile. Voi elibera peste tot!”, a avertizat Ludovic Orban.

Printre sinecuristii trimisi acasa, ieri, se numara si timisoreanul Petru Andea, secretar de stat la Ministerul Educatiei. Acesta a fost numit in functie, in martie 2017, de catre fostul premier Sorin Grindeanu.

Petru Andea a fost deputat PSD timp de trei mandate, iar in perioada dinainte de 1989 a fost presedintele Uniunii Asociatiilor Studentilor Comunisti din Romania (UASCR), pe Centrul Universitar Timisoara, secretar al Comitetului de partid pe CUT, iar pana in septembrie 1989 a fost secretar al Comitetului de partid la Politehnica. Petru Andea este profesor universitar la Politehnica si a fost decanul Facultatii de Electrotehnica si Electroenergetica din cadrul UPT. (Mara Ion)