BREAKING NEWS! Medicul timisorean Radu Blagoe, acuzat ca si-a batut violent propriul fiu, a fost plasat sub control judiciar timp de 60 de zile    Primarul Nicolae Robu face un nou apel la timisoreni sa doneze bani pentru Monumentul Revolutiei din 1989, dupa ce intr-o saptamana s-au adunat doar 3.885 de lei    Seful Serviciului de Ambulanta Judetean Caras-Severin, acuzat ca si-a terorizat si santajat fosta iubita, pentru a relua relatia cu el, retinut de procurorii DIICOT    Avocatul Florin Kovacs a anuntat ca va sesiza Inspectia Judiciara in cazul celor doi judecatori de la Curtea de Apel Timisoara, care se lupta cu directoarea Colegiului National "Carmen Sylva"    Ministrul de Interne Marcel Vela a dat marea veste: Dosarul interventiei violente a jandarmilor, din 10 august 2018, din Piata Victoriei, ar putea fi desecretizat chiar astazi    Lucrarile la autostrada A10 Sebes - Turda, Lotul I, intrerupte de instanta de judecata, dupa ce o familie din Oarda de Sus a reclamat faptul ca soseaua de mare viteza trece la 4 metri de casa lor

O noua Gala de Binefacere a antreprenorilor italieni, in organizarea CCIA Timis si a Camerei de Comert Italiana pentru Romania (P)

Camera de Comert Italiana pentru Romania (CCIpR), in colaborare cu Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, sub inaltul patronaj al Ambasadei Italiei la Bucuresti, organizeaza cea de-a 3-a editie a Galei de Binefacere a Antreprenorilor Italieni.

Evenimentul va avea loc in data de 21 noiembrie 2019, la Venue Events (Timisoara, str. Divizia 9 Cavalerie nr.62), si are ca obiectiv strangerea de fonduri pentru sustinerea unor clauze caritabile.

Spre deosebire de alte evenimente similare, strangerea de fonduri se face prin campanii lansate cu luni de zile inaintea evenimentului. La acestea se vor adauga banii obtinuti la Tombola din timpul Galei. Pana in prezent a fost adunata suma de 22.000 euro.

Totodata, Monza Metropolitan Hospital din Bucuresti, al treilea spital al Grupului Monza deschis in Romania, specializat in efectuarea de intervenţii chirurgicale complexe si in asigurarea de servicii medicale integrate de inalta performanţa, ofera suma de 10.000 euro prin servicii medicale in beneficiul persoanelor aflate in dificultate.

Beneficiarii donatiilor sunt patru organizatii din Romania:

-Fundatia PARADA din Bucuresti – o organizatie neguvernamentala al carei scop il reprezinta sprijinirea copiilor, tinerilor si familiilor fara adapost, prin intermediul unor servicii integrate de asistenta sociala. Inca din 1996, Fundatia este prezenta pe stazile, in canalele, garile si in casele abandonate din Bucuresti, venind in ajutorul copiilor strazii, al copiilor aflati in centre de plasament sau provenind din familii abuzive sau dezavantajate social, al tinerilor si al familiilor in situatie de strada, printr-un complex de servicii integrate: social-educative, medicale, artistice (circ social), sportive (fotbal social) etc.

-Asociaţia Il Giocattolo din Anina-Bradet – organizatie neguvernamentala care are ca scop imbunatatirea vietii copiilor si tinerilor defavorizati, prin combaterea abandonului scolar. Marea parte a activitatii asociatiei se desfasoara in Scoala din cartierul defavorizat Bradeţ, renovata prin munca comunitatii locale.

-Asociaţia Curtea Culorilor din Sarbova – organizatie fondata in 2011 care ofera sprijin tinerilor iesiti din orfelinate la 18 ani, ajutandu-i sa invete o meserie, sa se poata angaja, dar şi sa aiba unde locui dupa implinirea varstei de majorat. Asociatia a cumparat doua case cu teren agricol si este in curs de construire a unei a treia, unde tinerii desfasoara activitati agricole: cultiva legume, fructe si mirodenii si produc branzeturi dupa retete traditionale din Italia.

-Asociatia Betty&Tessa din Satu-Mic (langa Lugoj) – organizatie neguvernamentala infiintata in 2014 care se ocupa cu protectia animalelor abandonate, avand un adapost pentru caini si pisici. CCIpR a ajutat Asociatia sa achizitioneze echipamente si materiale sanitar-veterinare.

La succesul Galei vor contribui si specialitatile gastronomice pregatite de chef Luigi Pomata, acompaniate de vinurile marchigiane ale cramei Ciu’ Ciu’. Invitat special in concert: Costel Busuioc. Partener media al evenimentului: TVR Timisoara. Gala de Binefacere a Antreprenorilor Italieni va reuni oficiali ai administratiei publice din judetele Timis, Arad si Caras-Severin, inalti diplomati, reprezentanti de marca ai comunitatii de afaceri romanesti si straine, persoane fizice. (I.P.)


Nota: Informatii suplimentare la tel. 0356.171.950, 0755/750.000, e-mail: timis@ccipr.ro, eventi@ccipr.ro, Dl. Vincenzo Moderno, Vicepresedinte CCIpR. Web site: www.cameradicommercio.ro