Fostul manager al Spitalului CFR Timisoara, retinut pentru 24 de ore! Medicul Radu Blagoe este acuzat ca si-a batut violent propriul copil

Condamnat la un an si jumatate de inchisoare, in noiembrie 2017, dupa ce si-a agresat violent fosta sotie, fostul manager interimar al Spitalului CFR Timisoara, medicul chirurg Radu Blagoe (foto 1), a fost retinut de politie, aseara, si urmeaza sa fie prezentat instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva.


Acesta este acuzat ca, in cursul termenului de incercare stabilit de instanta la condamnarea primita in urma cu doi ani, ar fi savarsit o alta fapta penala. Este vorba despre loviri si alte violente, infractiune savarsita fata de propriul sau copil, in varsta de 13 ani, care ar fi fost batut din cauza a doua note proaste primite la scoala.

Minorul i-a trimis mai multe mesaje disperate mamei sale, rezident in Austria, care a sesizat imediat Directia pentru Protectia Copilului Timis.

“Eu l-am sunat pe copil, dar fostul meu sot mi-a interzis sa vorbesc cu el, timp de doua saptamani, pentru ca ar fi fost pedepsit din cauza notelor proaste primite la scoala. Un 6 si un 7. Din fericire, i-am dat fiului meu un telefon despre care tatal lui nu stia si, astfel, mi-a transmis mesaje in care spunea ca-i este frica si mi-a cerut ajutorul”, a declarat Carolina Fodor (foto 2), mama copilului, care a venit urgent la Timisoara.

In conditiile in care Radu Blagoe a incalcat termenul de incercare stabilit de judecatori la precedenta condamnare, mai cu seama ca este vorba tot despre o fapta comisa cu violenta, este foarte posibil ca medicul agresiv de la Spitalul CFR Timisoara sa fie arestat preventiv pentru 30 de zile. Politistii au emis un ordin de protectie provizoriu, iar minorul urmeaza sa fie inclus intr-un program de consiliere psihologica.

De remarcat ca, in ciuda atitudinii agresive fata de partenerul de viata, la divort, judecatorul care a solutionat acest dosar a hotarat sa incredinteze copilul tatalui violent. Asta, desi pe certificatul medico-legal al mamei erau mentionate o serie de rani grave, precum „policontuzii afirmativ prin heteroagresiune; traumatism cranio-facial minor inchis; multiple mici hematoame epicraniene fronto-parietal stang; contuzie mandibulară stanga; fractura oblica completa arc costal stang fara deplasare; fractura cominutiva diafiză falanga I deget II picior drept”.

Doi martori adusi in instanta de Radu Blagoe, pentru a-i sustine nevinovatia, au fost condamnati la cate sase luni de inchisoare pentru marturie mincinoasa… (G.I.)

UPDATE! Judecatorul de drepturi si libertati a decis plasarea medicului Radu Blagoe sub control judiciar pentru o perioada de 60 de zile. De asemenea, s-a confirmat ordinul de restrictie, iar agresorul nu se va putea apropia de fiul sau.