Vino la Iulius Town, sambata, sa inveti cum sa salvezi o viata! Maratonul Resuscitarii din Timisoara, la prima editie (P)

Sambata, 16 noiembrie 2016, in ansamblul mixt Iulius Town va avea loc prima editie a Maratonului Resuscitarii din Timisoara, organizat de Fundatia pentru SMURD, in parteneriat cu UPU-SMURD Timisoara si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Banat” al judetului Timis.


Aceasta actiune, sub forma unui curs de prim ajutor se va desfasura timp de noua ore, fara intrerupere.

Timisorenii si nu numai sunt asteptati sambata, incepand cu ora 12, in zona Intersport din Iulius Mall Timisoara, parte integrata a proiectului mixt Iulius Town, sa invete cum pot salva o viata.

Fiecare sesiune de instruire dureaza 30 de minute, aceasta cuprinzand manevre de resuscitare pentru cele trei categorii de victime: adulti, copii si sugari. Accentul va fi pus pe exersarea tacticilor de catre participanti, in cadrul evenimentului fiind prezenti peste 50 de medici, paramedici, instructori formatori si voluntari, cu peste 30 de manechine profesioniste de resuscitare.

Vor fi peste 15 statii practice, fiecare cu cate doi instructori, pentru ca un numar cat mai mare de persoane sa invete cum sa recunoasca si sa actioneze in cazul unui stop cardiorespirator.

In cadrul evenimentului vor fi expuse mai multe autospeciale de interventie si echipamente ale ISU Timis. Modulele de instruire se vor succeda fara incetare intre orele 12 si 21, iar cursurile vor fi sustinute gratuit, atat in limba romana, cat si in engleza, inscrierea in prealabil nefiind necesara.

Maratonul Resuscitarii este un eveniment public organizat sub forma unui curs de prim ajutor de mare amploare, avand drept scop cresterea gradului de constientizare in randul populatiei asupra importantei dobandirii cunostintelor de prim ajutor, prin instruirea unui numar cat mai mare de participanti.

Te asteptam la Iulius Town sa afli cum poti sa faci diferenta, salvand o viata! (P)

 

 

Leave a Reply