Un celebru procuror de la DIICOT Timisoara a cerut CSM eliberarea din functie, dupa peste 25 de ani de activitate in sistemul judiciar

Unul dintre cei mai cei mai bine pregatiti procurori de la DIICOT Timisara a decis sa-si puna roba in cui si sa ceara eliberarea din functie, prin pensionare.


Cererea formulata de Sandu Antonio Buzau, care are o vechime de peste 25 de ani in sistemul judiciar, a fost dezbatuta in plenul Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii si s-a constatat ca, in acest caz, nu este incident niciunul dintre motivele prevazute de Legea 303/2004 care sa determine suspendarea solutionarii cererii de eliberare din functie prin pensionare.

“Sectia pentru procurori a CSM urmeaza sa propuna Presedintelui Romaniei eliberarea din functie, prin pensionare”, se mentioneaza in Hotararea 876/29/10/2019, semnata de vicepresedintele CSM, Nicolae-Andrei Solomon.

Tot in aceste zile, mai exact, in sedinta de maine, pe rolul Sectiei pentru procurori a CSM se va afla inca o cerere de pensionare venita din partea unui procuror din Timisoara. Este vorba despre Liliana Zamfirescu, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis.

Totusi, in timp ce unii procurori se pensioneaza in plina putere de munca, altii fac cereri de mentinere in functie. In aceasta situatie se va afla, in sedinta de maine,  Pavel Palcu, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Arad, care a formulat o cerere de mentinere pe functie. (G.I.)

 

One thought on “Un celebru procuror de la DIICOT Timisoara a cerut CSM eliberarea din functie, dupa peste 25 de ani de activitate in sistemul judiciar

  1. Nuu cred ca Sandu Antonio lasa toate dosarele de crima organizata si se retrage la pensie!!! Sa fie de vina plangerea pe care avocatul Paul Abraham o sustine la DIICOT central, despre mafia camatarilor din Timisoara? Vom trai si vom vedea

Leave a Reply