Cum a “ingropat” DNA un dosar de coruptie in care au fost cercetati doi importanti medici din Timisoara? Solutia de clasare, dispusa de Ionela Balan, fost prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara

Un dosar de coruptie clasat de catre DNA – Structura Centrala, prin decizia procuroarei Ionela-Crina Balan, fost prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, face obiectul unei ample anchete a jurnalistilor de la Libertatea, in frunte cu Catalin Tolontan.


De solutia clasarii au beneficiat doi medici din Timisoara si un om de afaceri, tot din Timisoara, care au fost cercetati pentru dare si luare de mita, trafic de influenta, cumparare de influenta si abuz in serviciu.

Este vorba despre Virgil Paunescu, consilier prezidential in cadrul Departamentului de Sanatate din subordinea Presedintiei Romaniei, care in perioada anchetata de procurori controla firma Agro-Vlad SRL prin fiica sa, fost manager al Spitalului Clinic Judetean Timisoara, in 2005, Ciprian Bogdan, fost actionar al VFI Medica SRL, fost manager al Spitalului Clinic Judetean Timisoara, in 2012-2013, si Vlad Francisc Iman, administrator la VFI Medica SRL.

Despre ce este vorba? In 2012, Iman l-a rugat pe Virgil Paunescu sa intervina la Ministerul Sanatatii, pentru ca Spitalul Judetean din Timisoara sa aloce fonduri pentru aparatura medicala, iar firma sa, VFI Medica SRL, sa vanda catre spital.

Paunescu a intervenit la directoarea generala a serviciului buget-finante, iar firma VFI Medica SRL a facut contracte si a vandut aparatura medicala catre spital.

Pentru acest serviciu, Virgil Paunescu ar fi fost rasplatit de VFI prin reabilitarea unei case aflate in Ortisoara, Timis, imobil ce aparea in patrimoniul firmei fiicei sale, Agro-Vlad SRL.  Firma Agro-Vlad SRL are si acum punct de lucru la respectiva adresa din Ortisoara.

De asemenea, pentru sustinerea serviciilor, Iman i-a oferit lui Bogdan Ciprian, cu o luna si jumatate inainte ca cel din urma sa devina manager al spitalului, o masina care, la acel moment, valora 100.000 de euro, un Audi A8, masina care se gasea in proprietatea firmei VFI.

Cum si-a motivat Ionela Balan solutia de clasare, care a fost luata in acest dosar, in mai 2019? Prin faptul ca la ONRC nu exista nicio firma cu denumirea AGRO VLAD SRL si ca fiica lui Virgil Paunescu nu a fost asociata in nicio firma.

Ce au descoperit jurnalistii de la Libertatea? Firma Agro-Vlad SRL, scrisa cu liniuta, exista! A fost fondata in anul 2001 si e activa si acum, avand o cifra de afaceri de 731.000 de euro si 421.000 de euro profit pe 2019. Iman Vlad Francisc si Bogdan Ciprian au fost asociati in cadrul VFI Radius Med SRL (actuala VFI MEDICAL SRL) pana in data de 13.08.2012, cand cel din urma a fost numit manager al Spitalului Judetean de Urgenta Timisoara.

Ce au mai descoperit jurnalistii si ce spune DNA despre “ingroparea” acestui dosar de coruptie va invitam sa cititi in cotidianul Libertatea.  (V.E.)
.

4 thoughts on “Cum a “ingropat” DNA un dosar de coruptie in care au fost cercetati doi importanti medici din Timisoara? Solutia de clasare, dispusa de Ionela Balan, fost prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara

  1. Acesta este DNA Timisoara! O armată de procurori, care fac ce?!?! Se vede….
    Jalnicccc
    Mi-ar fi rusine sa spun ca lucrez acolo.
    Se cheamă PROSTITUTIE!

  2. Scalpati toti!
    Puscarie la greu!
    Castrati pt a nu se mai inmulti!
    Mananca banii oamenilor de pomana!

  3. Iman este cancer social . Putregai întreținut de justiție corupta și medici fără scrupule.

Leave a Reply